De toverlamp
Image default
Bedrijven

Een U-stamp certificaat behaald

Een U-stamp certificaat behalen is niet zomaar iets. Daar mag je als organisatie trots op zijn. Zo mogen wij zelfstandig druktanks produceren in de eigen werkplaats. Het U stamp certificaat bepaalt dat wij dit mogen doen. Dit is bijzonder, aangezien slechts drie ondernemingen in Nederland over het U Stamp certificaat beschikken.

Onderdeel van ASME

Een U-stamp certificaat is onderdeel van een groter geheel van certificering. Namen de certificeringen van ASME. Certificeringen van ASME betekenen dat een bedrijf bepaalde types boilers en druktanks volledig zelfstandig mag ontwerpen, fabriceren en inspecteren. ASME certificeringen zoals de U stamp worden wereldwijd gezien als de standaard voor certificeringen met betrekking tot druktanks. In veel landen zijn de ASME certificeringen verplicht indien druk tanks in het desbetreffende land ingevoerd willen worden. De U stamp is niet verplicht maar wel erg goed omte hebben. Het ASME Keurmerk, die wordt beschouwd als het kenmerk van acceptatie en certificatie, wordt gebruikt om aan te geven dat de gestempelde product(en) voldoen aan de ASME Boiler en Pressure Vessel Codes (BPVCs).

Waarom gebruik je een U-stamp certificaat?

het gebruik van het keurmerk is een middel om te voldoen aan de wet- en regelgeving in bijna alle Amerikaanse staten en Canadese provincies. Daarnaast is geschat dat meer dan 100 landen de ASME BPVC accepteren als een middel om aan hun overheidsveiligheidsvoorschriften te voldoen. ZO ook in Nederland. Een U- stamp biedt het gebruikers een hoge mate van vertrouwen dat de gestempelde artikelen voldoen aan vastgestelde veiligheidsnormen.  Een certificaat wordt door de ASME slechts verleend nadat de aanvrager met succes de uitvoering van hun kwaliteitsprogramma aan het ASME review/survey team aantoont. Vanaf het moment dat een bedrijf een U stamp ontvangt, wordt deze elke één tot drie jaar opnieuw getoetst. Dus een U-stamp certificat behalen is zeker iets om erg trots op te zijn.