De toverlamp
Image default
Bedrijven

Meest voorkomende elektrische problemen thuis

Als uw elektriciteitsproblemen hebt , kan het een hele klus zijn om het weer werkend te krijgen. Als u weet waar u op moet letten en hoe u het probleem kunt oplossen, kunt u uzelf tijd, geld en ergernis besparen. Een goede vuistregel is dat als er iets niet werkt, het waarschijnlijk gerepareerd moet worden door een elektricien Delft. Hier zijn enkele van de meest voorkomende elektrische problemen in huis en wat u kunt doen om ze op te lossen.

Defecte stopcontacten en elektrische overbelasting

Dit wordt meestal veroorzaakt door losse of vuile verbindingen bij de stroomonderbreker of een defecte aardingsdraad die is beschadigd door blikseminslag of andere schade. Als dit het geval is, controleer dan alle draden op gerafelde isolatie en losse verbindingen en gebruik vervolgens een elektrische tester om te bepalen welke vertakte circuits moeten worden vervangen. U moet ook de stopcontacten zelf controleren op losse bodems of beschadigde houders, wat kan leiden tot oververhitting en oververhitting van apparatuur zoals vaatwassers en wasdrogers. Overbelasting treedt op wanneer er te veel stroom door een elektrisch circuit vloeit. Dit kan leiden tot oververhitting van elektrische componenten, vonken of zelfs brand als gevolg van vonkende draden in het paneel of de stroomonderbreker. Daarnaast kan het hitteschade aan uw muren/plafond en mogelijk elektrocutie veroorzaken..

Elektrische kortsluiting

Dit is het meest voorkomende elektrische probleem dat u in uw huis kunt tegenkomen. Het probleem is wanneer elektriciteit door een circuit stroomt en het ervoor zorgt dat twee verschillende draden elkaar raken of kortsluiten. Dit kan worden veroorzaakt door losse schroeven, losse verbindingen, defecte bedrading en vele andere dingen. De meest voorkomende plaats voor kortsluiting is de aardingsdraad van het elektrische systeem van uw huis, omdat deze draad wordt aangesloten op de aardingsstaaf buiten uw huis.

Stroomstoringen

Een stroomstoring kan eng zijn. Het is vooral eng als je geen idee hebt wanneer de stroom weer wordt ingeschakeld, of dat deze langer dan een paar uur uit zal blijven. Gelukkig zijn er enkele dingen die u kunt doen voor en na een stroomstoring om alles soepel te laten verlopen.