De toverlamp
Image default
Bedrijven

Zo leer jij de meterkast kennen

De meterkast is een van de belangrijkste onderdelen van de elektra, alle stroom komt hier namelijk vandaan. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de meterkast van goede kwaliteit moet zijn, want wanneer de meterkast dit niet is kun je ervanuit gaan dat de elektra ook niet goed is. Om te weten of de meterkast van goede kwaliteit is moet je hem om de zoveel tijd controleren, naarmate de meterkast ouder wordt gaat de kwaliteit namelijk achteruit. Daarom zie je ook vaak dat de meterkast vervangen moet worden in oude huizen.

Renovatie

De laatste jaren is er veel veranderd op elektra gebied, er is namelijk steeds meer elektra bij gekomen. Het wordt dan ook steeds normaler om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te hebben staan, bij oude meterkasten kan dit vaak niet omdat deze meterkasten de spanning niet kunnen verdragen. Om goede elektra te hebben is het dus belangrijk de meterkast te vervangen, dit kun je zelf doen maar ook laten doen door een elektricien. Wanneer je de meterkast laat renoveren door een elektricien is het verzekeringstechnisch makkelijk geregeld en kun je er voor bijna 100% vanuit gaan dat de kwaliteit goed is. 

Renoveren in delen

Het kan zo zijn dat de groepenkast niet in zijn geheel gerenoveerd hoeft te worden, het is namelijk ook mogelijk om hem in delen te vervangen. Het kan namelijk zo zijn dat de kwaliteit van bepaalde delen nog goed is, het is dan natuurlijk zonde om de hele groepenkast te vervangen. 

Wat biedt een gerenoveerde meterkast

Met een gerenoveerde meterkast krijg je de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk aan te sluiten en ook aan te zetten zonder dat de stoppen doorslaan. Dit hoort helemaal bij deze tijd omdat alle apparaten momenteel elektriciteit nodig hebben, om goed te kunnen leven is dus ook een goede meterkast nodig.