De toverlamp
Image default
Bedrijven

De toepassingen van anomaly detection voor finance

Anomaly detection, oftewel in het Nederlands ‘detectie van afwijkingen’ is een bepaalde werkwijze waarbij afwijkingen in data of bepaalde inconsistenties in specifieke gegevensreeksen worden gedetecteerd. Als een bepaalde gegevenspunt in een dataset dat afwijkt van wat op dat moment wordt verwacht, wordt dit een anomalie genoemd. Als er grote afwijkingen zijn, wordt dit als een data-alarm gezien. Door deze op tijd op te merken en de juiste actie te ondernemen, kunnen potentiële problemen worden vermeden.

 

De toepassingsmogelijkheden van anomaly detection

Anomaly detection in de branche finance is een veel gehoorde term. Logisch want hier wordt erg veel met data gewerkt. Tuuring heeft hier een oplossing voor gebouwd die jouw bedrijf hierin perfect kan ondersteunen. Deze kan je als bedrijf veel voordelen opleveren.

De oplossing die Tuuring voor heeft ontwikkeld is een op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde toepassing die afwijkende of vreemde gebeurtenissen of datareeksen opmerkt. Door de toepassing van AI is het een zelflerende detectie. Het mooie hiervan is, is dat de kwaliteit in de loop der tijd alleen maar zal toenemen, waardoor de gebruikers steeds meer waardevolle informatie uit het systeem kunnen halen. Deze technologie biedt dan ook een aantal waardevolle toepassingsmogelijkheden. Hieronder zullen we nader op ingaan op de belangrijkste daarvan.

Performance baseline voor inzichten in realtime-, historische- en prognosegegevens

Op basis van performance baselines van datasets kan Tuuring realtime trends, historische inzichten, prognoses en een uitbijteranalyse genereren. Dit is mogelijk door de machine learning-engine die in het systeem is geïntegreerd. Je hebt ook de mogelijkheid om dashboards, voor de weergave van analyses en resultaten, naar behoefte aan te passen en weer te geven op diverse soorten apparaten.

 

Efficiëntie tere applicatieketens

Aan de hand van gewijzigde baselines, statistieken en analyses is het mogelijk om waarschuwingen te laten produceren die worden getoond binnen het systeem. Ook kunnen de meldingen worden doorgezet naar bijvoorbeeld een ITSM-systeem van een derde partij zodat de meldingen sneller opvolging zullen krijgen. Hierdoor zal er een betere probleemanalyse worden uitgevoerd en het probleem eerder worden opgelost.

Data uit verschillende systemen, werkplekken en infrastructuren

Tuuring verzamelt data over de performance van diverse systemen. Dit doen het systeem ook voor werkplekken, infrastructuren en zelfs uit bepaalde infrastructuren in de Cloud. Het systeem zal de data bundelen in het Tuuring dataprogramma. Hierdoor zal het mogelijk zijn om door middel van AI bepaalde afwijkingen te constateren door de hele IT keten van een bedrijf heen.

De data die wordt verzameld wordt is gericht op de performance van alle systemen, gebruikers oplossingen, apps, fysieke en virtuele werkplekken en de onderliggende infrastructuur. Hierbij gaat het niet alleen om data die aan de organisatie is gekoppeld maar ook APM-oplossingen, transacties en ordergegevens. Hier zal het systeem achtereenvolgens een anomaliedetectie-, analyse en een optimalisatieslag doen.

Wil je meer weten over deze techniek of ben je benieuwd wat anomaly detection voor jouw bedrijf kan betekenen, kijk dan op de website Tuuring.com. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken. Men zal je graag te woord staan.

 

 

https://tuuring.com/