De toverlamp
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten bedrijfsruimtes in Rotterdam

Het huren of kopen van een bedrijfsruimte of kantoor kan in veel verschillende manieren. Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsruimtes en voor elk beroep of branche is er wel iets wils. De bedrijven worden vaak in verschillende categorieën verdeeld zoals bijvoorbeeld horeca, kantoor, bedrijfshal of winkel. Bij elk bedrijf met ondernemers moet je goed weten hoeveel ruimte je ongeveer nodig hebt op het moment dat je met je bedrijf in een ruimte wilt gaan zitten. Een kantoorruimte in Rotterdam is vaak wat makkelijker en sneller te vinden dan bijvoorbeeld in Amersfoort of Vinkenveen, dit zijn wat kleinere steden en daar zijn dan ook vaak minder ruimtes te huren. Rotterdam is een mooie stad en heeft veel ruimte voor uitbreiding en zal daarom ook steeds meer ruimtes of panden bouwen. Ben je benieuwd of er voor jouw branche een ruimte of pand te huren is? Lees dan hieronder verder.

4 verschillende soorten bedrijfspanden

Kantoorpand

Bij het zoeken van zo een pand is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je ongeveer nodig hebt. Met werknemers heb je hier een klein rekensommetje voor nodig. Ieder persoon heeft ongeveer 15 tot 25 vierkante meter ruimte nodig. Dit doe je dan keer het aantal werknemers, zo is makkelijk om te berekenen hoe groot het pand moet zijn.

Winkel 

Het kopen of huren van een winkelruimte is belangrijk om na te gaan hoeveel producten je gaat verkopen en of er mogelijkheden zijn voor buitenreclame. En denk ook aan de frontbreedte van het pand.

Horeca

Hier geldt een eigenlijk hetzelfde als bij een winkel, hoeveel ruimte heb je nodig en op welke locatie wil je zitten. Wat gaat het kosten en is dat redelijk tegenover alle afmetingen.

Bedrijfshal

Bij het huren of kopen van een bedrijfshal is het belangrijk dat je weet hoeveel ruimte je nodig hebt en dit bereken je ongeveer met hoeveel opslag je nodig hebt en wat je product is. Goede bereikbaarheid voor leveranciers en transport is ook belangrijk.