De toverlamp
Image default
Eten en drinken

Waarom Collageen zo belangrijk is

De kans is groot dat je er zelf over nadenkt om te supplementeren met collageen, er is namelijk een reden dat je hier op de site terecht bent gekomen. Zoals je wellicht wel weet speelt de stof collageen een belangrijke rol bij het ondersteunen van je natuurlijke haargroei. Ook is het van belang voor de aanmaak van gezonde cellen om je huid jong en strak te houden. Als je wat meer te weten wilt komen over de functie van collageen dan is het handig om snel door te lezen. Hieronder hebben we namelijk het nodige voor je op een rijtje gezet wat van belang kan zijn. 

Wat is collageen – belangrijk eiwit

De vraag die je je waarschijnlijk zal stellen is wat collageen precies is. Collageen is aan te merken als een speciaal eiwit dat is opgebouwd uit aminozuren. Deze aminozuren zijn op hun beurt opgebouwd uit koolstof, zuurstof en waterstof. Collageen maakt ongeveer 30% uit van de proteïnen in het lichaam. Dit zijn taaie en sterke structuren die overal in het lichaam worden aangetroffen, waaronder je botten en huid. Dit houdt dan ook gelijk in dat het een erg belangrijke rol speelt bij je algehele gezondheid. 

De functie van collageen in het lichaam

Collageen speelt een erg belangrijke rol in je lichaam. De belangrijkste rol van collageen is het ondersteunen van je huid. Dit wordt gedaan door het speciale collageeneiwit. Je kunt dit zien als het cement dat je huid bij elkaar houdt. Zonder collageen zou je huid niet meer vast aan je botten zitten. Beschik je over veel collageen dan krijgt je huid een jonge uitstraling mee. Collageen is ook aanwezig in alle gladde spierweefsels in het lichaam. Collageen is zelfs het belangrijkste bestanddeel van het haar en de nagels. Zo zorgt collageen ervoor dat je haar op een natuurlijke manier kan groeien. Als je last krijgt van haaruitval dan is de kans groot dat dit komt door een tekort aan collageen. 

Krijg je te weinig collageen binnen dan is het van belang om hier iets aan te doen.  Met name ouderen doen er verstandig aan om te experimenteren met een collageen supplement. Als je ouder wordt neemt je natuurlijke productie van collageen namelijk af. Ook hebben mensen die vegetarisch of veganistisch zijn sneller te maken met een tekort aan collageen. Zij krijgen namelijk niet genoeg eiwitten binnen via hun dieet, vandaar dat zij kunnen kiezen voor een supplement. 

Ga je voor de collageen booster van Sterrenstof?

Zoals je wel hebt kunnen zien is collageen een onmisbare stof in het menselijk lichaam. Mocht je zelf te maken hebben met een collageen tekort dan is het verstandig om hier zo snel mogelijk verandering in te brengen. Door te kiezen voor de unieke collageen booster van Sterrenstof kan ook jij op een veilige en vooral eenvoudige manier je natuurlijke voorraad collageen aanvullen. Dit zorgt ervoor dat je zelf de voordelen kunt ondervinden die we in dit artikel naar voren hebben laten komen. Naast de collageen booster zijn er nog veel meer supplementen te vinden op onze website!