De toverlamp
Image default
Particuliere dienstverlening

Zelf een kortsluiting oplossen doe je zo!

Je wilt natuurlijk alle tijd en geld besparen als je last hebt van een kortsluiting omdat je weet dat je dit zelf kan oplossen. Een kortsluiting bijvoorbeeld. Maar hoe los je nou precies een kortsluiting op? Dankzij de volgende stappen kan je dit zelf eenvoudig proberen. Mocht je er toch niet uitkomen dan is het toch beter om op zoek te gaan naar een elektricien. Gelukkig bestaan er ook elektriciens met een 24/7 spoedservice, dankzij de spoedservice kan je ten alle tijden contact opnemen en ze zullen snel naar je toe komen. Hiermee bespaar je toch weer al je kostbare tijd.

De volgende stappen kunnen je helpen bij het oplossen van een kortsluiting

Als er een kortsluiting is opgetreden dan is het eerst belangrijk om alle apparaten uit de stopcontacten te halen. Moet dit dan in het hele huis of alleen achter een bepaalde groep? Dat ligt er voornamelijk aan waar de stroom eraf is. Is dit in het hele huis dan haal je alle apparaten uit het stopcontact, is dit alleen achter een bepaalde groep dan haal je alleen die apparaten eruit.

 

Als alle apparaten eruit zijn gehaald dan kan je de stroom ook weer aanzetten. Als de stroom op dat moment uitblijft dan zit er ergens anders een probleem en dan is het beter om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. 

 

Als de stroom wel weer aanstaat dan kan je ook alle apparaten 1 voor 1 weer aansluiten. Tijdens het aansluiten bestaat de kans ook dat de stroom weer uitvalt. Het probleem kan dan liggen bij het laatste apparaat wat je aangesloten hebt, haal dit apparaat eruit en controleer dit apparaat, schakel ook weer de stroom in. Werkt de stroom nog steeds niet? Dan ligt het probleem toch ergens anders. Is er geen schade? Sluit het apparaat weer aan en bekijk wat het doet.

 

Als de stroom toch weer uitvalt dan is nu ook weer de kans aanwezig dat er toch ergens anders een elektrisch probleem zit. Schakel dan ook nu weer een gespecialiseerde elektricien in.