De toverlamp
Image default
Aanbiedingen

Digitale transformatie: waar zorgen CEO's voor?

digital transformation kpmg

Bedrijven zijn begonnen aan een enorme digitale transformatie, maar CEO’s en andere besluitvormers worden vaak geconfronteerd met problemen die de succesvolle implementatie van door data en analyse aangestuurde projecten en systemen belemmeren.

Volgens enquêtes beginnen de meeste organisaties aan een digitale transformatie of zijn ze al in volle gang. Maar hoe effectief doen ze het? Hoe geverifieerd zijn hun stappen? Dit zijn slechts enkele van de vragen die u moet beantwoorden bij het plannen en uitvoeren van een uitgebreide digitale transformatie van uw onderneming. In een KPMG-onderzoek onder 400 CEO’s van Amerikaanse bedrijven ontdekte 75% van hen dat aanzienlijke vooruitgang op het gebied van initiatieven voor digitale transformatie, waaronder het creëren van een geavanceerde technologische roadmap en het opnieuw opbouwen van grootschalige IT-systemen, aanzienlijke vooruitgang vereiste. ‘Overweldigend tijdrovend.’

CEO’s uitten hun bezorgdheid dat bedrijven geen gelijke tred houden met het exponentiële tempo van veranderingen en gegevensstromen die bedrijven dreigen te overweldigen en in anachronisme te veranderen. De angst om buitengesloten te worden houdt senior executives op een afstand. In totaal zijn er vier belangrijke kwesties die betrekking hebben op CEO’s.

Kunstmatige intelligentie. Natuurlijke taalverwerking. Hybride cloud computing. De aanwezigheid van deze en andere nieuwe technologieën kan een duidelijk signaal zijn van de noodzaak van dringende investeringen en implementatie. Maar hoe weet een raad van bestuur welke innovaties slim zijn en welke geen cent waard zijn? Bedrijfsleiders zijn vaak van mening dat digitale transformatie een technologie is die moet worden gekocht en geïnstalleerd. Deze opvatting is echter fundamenteel onjuist. Technologie is natuurlijk een essentieel onderdeel van transformatie, maar de implementatie ervan kan alleen worden bereikt met een strategisch implementatieplan in de hele organisatie met een rechtvaardiging voor de haalbaarheid van de onderneming en een passend verandermanagementplan. Het vooruitzicht van de introductie van nieuwe technologieën is doorgaans alarmerend. Wat te doen met verouderde IT-systemen met enorme budgetten? Worden ze overbodig?

Het management voelt de behoefte aan snelle verandering, vooral in hypercompetitieve industrieën. Wat moet het operationele of reputatierisico zijn? Welk tempo van verandering past bij het management? Om risico’s te beperken, moeten bedrijven methodisch handelen, te beginnen met proefprojecten, die inzicht geven in de voortgang van de transformatie (en ROI) die nodig is om volgende projecten te financieren. Houd er echter rekening mee dat marktleiders het zich niet kunnen veroorloven om overdreven voorzichtig te zijn wanneer hun concurrenten op volle snelheid transformeren – ze kunnen ver achterblijven en dan zal het moeilijk zijn om bij te praten.

Met welke voorzorgsmaatregelen moeten bedrijven rekening houden met gegevens – de nieuwe bedrijfsvaluta – en de beveiliging ervan, vooral als het gaat om de bescherming van gevoelige klantgegevens en andere gegevens? Discussies over het juiste gebruik van gegevens, ook op wetgevend niveau, zijn nog maar net begonnen, dus de vereisten voor het handhaven van gegevensbeveiliging en privacy in veel industrieën zijn nogal vaag. De raden van bestuur kunnen echter niet wachten tot de wetgever de laatste hand legt aan wat aanvaardbaar is voor hun organisatie, branche en vooral hun klanten.

Technologieën die zijn ontworpen om te werken met gegevens en analyses worden steeds vaker geoptimaliseerd voor de cloud. In veel gevallen is opslag en verwerking in de cloud goedkoper dan systemen op locatie. Bovendien maakt de cloud waardevolle personele middelen vrij voor uitdagingen op het gebied van gegevensverwerking, waardoor onderhoud overbodig wordt. Er zijn echter bedrijven waarvan het model voor gegevensopslag, verwerking en beheer regelmatig verandert, en de categorieën gegevens die op korte en middellange termijn lokaal worden opgeslagen.

Conclusies

Er zijn niet veel bedrijfstechnologieën die de impact van de veranderende rol van data, analyse en IT kunnen evenaren. Wat betekent digitale transformatie? Denk groot, begin klein en schaal snel. Met deze mentaliteit zullen CIO’s de angsten van het management over digitale processen wegnemen en vertrouwen in het management wekken.

https://www.webdeveloper.today/2021/11/docker-getting-started-and-apk-add-no.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html