De toverlamp
Image default
Zorg

Verschillende misstanden over HSP

Het komt helaas vaak genoeg voor dat mensen met te weinig informatie over HSP vervelende vooroordelen hebben. Deze vooroordelen worden soms toch wél geloofd terwijl er sprake is van geen tot weinig kennis over een onderwerp zoals HSP. Hieronder zul je verschillende misstanden en vooroordelen over HSP lezen die waarschijnlijk voor veel Nederlanders wel als bekend voorkomt. Hieronder zullen de vooroordelen ook ontkracht worden wanneer het niet waar is. Hopelijk leren daardoor veel mensen ervan om niet zomaar vooroordelen te hebben over wat dan ook of het mensen met HSP zijn of andere vervelende ziektes bijvoorbeeld. 

Altijd in z’n eentje 

Mensen met HSP zijn het liefst altijd alleen zonder sociale contacten. Deze statement is helemaal niet waar. In het Duits wordt vooral het woord einzelgänger gebruikt. Gelukkig klopt dit statement van geen kant. Het is namelijk belangrijk om duidelijk te weten dat een mens met HSP graag in gezelschap wil zijn én vaak ook nog eens super sociaal is. Het is wel waar dat mensen met HSP ook wel eens plek voor zichzelf willen hebben. Hoewel dit wel eens gebeurt, zal een man of vrouw met HSP nooit niet meer terugkomen. Soms is een korte pauze namelijk even nodig maar daarna wordt er weer volop gedanst en gefeest. 

Bovennatuurlijke krachten en zesde zintuig 

Daarnaast worden mensen met HSP ook wel gezien als heel bijzondere mensen. Mensen die juist bovennatuurlijke krachten hebben en tot dingen in staat zijn die een normaal mens niet kan doen. Ze worden soms gezien als een soort doorgeefluik van het niernamaals met bovennatuurlijke krachten en de mensen op de aarde zelf. Gelukkig is dit ook helemaal niet waar. Er wordt zelfs ook beweerd dat iemand met HSP een zesde zintuig heeft die een ‘normaal’ mens niet kan hebben en wil hebben. Hoewel dit natuurlijk ook een vooroordeel is, kan er met zekerheid gezegd worden dat dat totaal niet het idee is.  

Nu pas wetenschappelijk aangetoond 

Maar HSP is toch nog maar net in de wereld? Het antwoord op deze vraag is nee. Het is eigenlijk zo dat HSP al even lang bestaat als de tijd van de aarde. Dit komt doordat HSP niet gemaakt is door mensen maar altijd al in de mens heeft kunnen zitten. Het is nu alleen zo dat je je wetenschappelijk kan laten controleren waarna je je uitslag krijgt. Vroeger wist men gewoon niet wat er met iemand aan de hand was die de symptomen van het huidige HSP heeft. Heb je hulp nodig? Zorg dan dat je je inschrijft voor hsp coaching. Woon je toevallig in Utrecht? Zorg dan dat je op tijd de woorden life coach Utrecht opzoekt.  

 

https://coloryourlifecoaching.nl/hsp-coaching/