De toverlamp
Image default
Bedrijven

BRK download

Wist je al dat je het kadaster online gratis kunt bekijken? Op de kadastrale kaart kun je de gegevens van verschillende percelen inzien. Zo zie je bijvoorbeeld wat het oppervlakte van een bepaald perceel is, maar ook de postcode, het adres etc. Voor bedrijven en gemeenten maakt dit het gemakkelijk om alle gegevens van een bepaald perceel terug te vinden. De gegevens zijn afkomstig van het BAG. Gemeentes zijn zelfs verplicht om de BAG te gebruiken voor de communicatie. Voor bedrijven en gemeenten wordt het ook eenvoudiger om te communiceren, aangezien niet iedereen zo nog een eigen database hoeft bij te houden.

Waarom het kadaster online gratis inzien?

Er zijn verschillende redenen waarom het een goed idee kan zijn om het kadaster online te bekijken. Wil je bijvoorbeeld de hypotheekinformatie van een bepaald pand opvragen? Dan kun je dit eenvoudig doen via de kadastrale kaart. Daar betaal je overigens wel een klein bedrag voor. Met hetzelfde gemak vraag je ook de eigendomsinformatie op. Het kadaster is overigens voor iedereen in te zien. Echt ieder perceel in Nederland is in te zien in het kadaster. Gemeentes zijn namelijk verplicht om een registratie bij te houden. Voor ieder pand waarvan je informatie wilt, kun je dus de gegevens opvragen via de kadastrale kaart.

Waar bekijk je het kadaster?

De gegevens van het kadaster kun je vooral eenvoudig bekijken op kadastralekaart.com. Dat is een van de websites waar je de gegevens eenvoudig in kunt zien, maar dan in de vorm van een kaart. Dat laatste maakt het extra eenvoudig om het perceel te vinden waar je naar op zoek bent. Je betaalt dus alleen extra als je bepaalde gegevens, zoals de hypotheek- of eigendomsinformatie op wilt vragen. Wil je nog meer functies, dan kun je eventueel upgraden naar KadastraleKaart Plus.