De toverlamp
Image default
Bedrijven

BRK download

BRK staat voor Basisregistratie Kadaster. Deze registratie is gebaseerd op de Kadasterwet. Wanneer je informatie wilt over zakelijke rechten, percelen en onroerende zaken, dan is een BRK download niet onverstandig. Deze gegevens worden iedere maand weer gepubliceerd door het Kadaster. De gegevens moeten namelijk publiek toegankelijk zijn. Echter, gebeurt dat in de vorm van een GML uitwisselingsformaat. Voor veel bedrijven is dat ver van ideaal. Werk je bijvoorbeeld met PostGIS? Dan is het niet eenvoudig om GML te importeren naar deze extensie van PostgreSQL databases. Gelukkig is er een bedrijf dat het downloaden van deze gegevens eenvoudiger heeft gemaakt. Geogap heeft namelijk wel een versie die je direct in PostGIS kunt importeren. Dat scheelt je een hoop gedoe!

De BRK database van Geogap

Kies je voor een BRK download via Geogap, dan betaal je zeker geen hoofdprijs. Op het moment van schrijven is die prijs exclusief BTW namelijk €45. Je ontvangt dan altijd de meest actuele versie van de BRK. Iedere maand wordt de database bijgewerkt en op de website staan aangegeven wanneer de update voor het laatst heeft plaatsgevonden. Bestel je de database op het platform, dan heb je 24 uur lang de mogelijkheid om de database te downloaden. De database is 3,5 GB groot.

Uitgebreide informatie over percelen

Kies je voor een BRK download via Geogap, dan krijg je toegang tot alle informatie uit de BRK. Je kunt dus ontzettend veel informatie inzien over het perceel waar je geïnteresseerd in bent. Zo vind je onder andere de kadastrale grootte terug in het bestand, net als de persoonsgegevens van de eigenaren van een perceel. Ook de ligging van de kadastrale en bestuurlijke grenzen zijn allemaal terug te vinden in de database. Het is dus zeker geen slecht idee om een BRK download te doen als je dit inzichtelijk wilt hebben!