De toverlamp
Image default
Auto's en Motoren

Zakelijk elektrisch leasen

Wil jij graag zakelijk elektrisch leasen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien heb je een eigen bedrijf en zoek jij een goede auto om klanten te bezoeken. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat je in loondienst werkt, maar van je baas een nieuwe auto mag uitzoeken. Het is om meerdere redenen voordelig om een elektrische auto te leasen. In deze tekst gaan wij dieper in op de verschillende voordelen daarvan.

 

Zakelijk elektrisch leasen is goedkoper op de lange termijn

Het leasen van een elektrische auto is veel goedkoper op de lange termijn en wel om meerdere redenen. Een elektrische auto is namelijk niet afhankelijk van fossiele brandstof. Dit wordt steeds schaarser en de prijzen blijven maar stijgen. Om die reden is het zeker aantrekkelijk om voor een elektrische auto te gaan. Een elektrische auto heeft ook veel minder onderhoud nodig. Hij steekt namelijk minder complex in elkaar dan een auto met motor. Je bent dus minder geld kwijt aan reparatiekosten en je verlaagt ook het risico op problemen tijdens het rijden.

 

Belastingvoordelen

Vrijwel iedereen is er tegenwoordig van bewust dat het niet goed gaat het met klimaat. Dat de wereldbevolking alles op moet alles moet zetten om duurzamer te worden. Daarom zijn er ook verschillende klimaatakkoorden getekend. De overheid speelt uiteraard een rol belangrijke rol in deze verduurzaming, maar ze stimuleert tegelijkertijd ook de burgers. Bij zakelijk elektrische leasen kun je dan ook profiteren van meerdere belastingvoordelen. Daarbij kun je denken aan een lage bijtelling. Bovendien hoef je dan ook minder wegenbelasting te betalen. De kans is groot dat er nog meer voordelen bij gaan komen in de toekomst.

 

Het past helemaal bij deze tijd

Je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat elektrische auto’s al relatief lang bestaan. Het punt is echter dat ze momenteel pas echt populair worden. Dit komt in de eerste plaats vanwege de klimaatproblematiek en belastingvoordelen. Daarnaast is ons wegennet er ook op beter ingericht tegenwoordig. Er zijn momenteel namelijk veel meer plaatsen met laadpalen. Met een elektrische auto rijden wordt daarom een stuk aantrekkelijker.

 

De elektrische auto maakt weinig geluid

Een ander voordeel van een elektrische auto is dat deze weinig geluid maakt. Dit is niet alleen voordelig voor de omstanders, maar ook voor jou als chauffeur. Veel gemeenten zijn namelijk van plan om auto’s met motor in binnensteden te verbieden. Niet alleen om het milieu, maar ook vanwege het kabaal. Elektrische auto’s mogen hoogstwaarschijnlijk wel door binnensteden blijven rijden. In de toekomst gaan er ongetwijfeld nog veel meer beperkingen gelden voor auto’s met motor. Daarom is zakelijk elektrisch leasen ook een goede investering in de toekomst.