De toverlamp
Image default
Bedrijven

Fitter worden door squash | Quality Squash Stores

Het wordt vaak (maar niet altijd) zo gespeeld dat het drie muren raakt; de dichtstbijzijnde zijmuur, de voormuur en dan de andere zijmuur.

Deze drie wall Boast geeft de speler de tijd om te herstellen en is een goede optie als hij anders in een zwakke Straight Drive gedwongen zou worden. Het wordt meestal gespeeld in een zacht of middelmatig tempo en licht opgeheven om ervoor te zorgen dat de speler meer tijd heeft om te herstellen naar het midden van de baan.

Een Boast kan meer aanvallend gemaakt worden door er harder en lager op te slaan, maar ook door er een Two Wall Boast van te maken. Een Two Wall Boast is waar de bal wordt geraakt met het doel om twee keer te stuiteren voor de derde en verre zijmuur, wat het moeilijker maakt om de bal terug te halen.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door www.qss-squash.nl en www.qss-squash.nl/squash-rackets. De online squash webwinkel van Nederland En België.

Speel een goed Boast schot in vier snelle stappen:
Sla de bal vlak achter je – Als je de Boast speelt, raak hem dan iets later dan bij elk ander schot. Als je contact maakt, ligt de bal meestal in het verlengde van je achterste voet of zelfs verder dan dit punt. Door het schot op deze manier te timen, kun je de bal gemakkelijk in de zijwand slaan.
Daal laag – Om de bal op te tillen, moet je laag naar beneden gaan, zodat je onder de bal kunt komen en hem omhoog kunt tillen.
Til de bal op – Zorg ervoor dat je je racket onder de bal krijgt, zodat je de bal de nodige hoogte kunt geven om ervoor te zorgen dat de bal de voormuur zal maken na het raken van de zijmuur. Meer hoogte geeft je ook meer tijd om te herstellen als je in een slechte positie bent.
Service box hoek – Als uw Boasts genoeg kracht of hoogte hebben om de voormuur te maken, maar er niet in slagen om de juiste hoek en richting te krijgen, kunt u de service box gebruiken om de hoek van uw schot te controleren. Als algemene vuistregel geldt dat als u op de hoek van het servicevak staat en de bal in de zijwand slaat op het punt waar de voorkant van het vak de muur raakt, de bal de voorwand raakt, op voorwaarde dat deze met een andere kracht en hoogte is geraakt. De hoek van 45 graden van het servicevak is een goede leidraad voor het bereiken van een nauwkeurige Boast shot.
Speel een aanvallende Two Wall Boast met twee extra stappen:
Houd de bal laag – of het nu gaat om een hoge of lage swing of om het raken van de bal als deze laag op de bounce staat – bij het raken van een Two Wall Boast moet je ernaar streven om de bal laag te houden en er zijn twee belangrijke manieren om dit te doen. Je kunt de bal raken als hij hoger op de bounce staat en een hoge naar lage zwaai gebruiken om hem naar beneden te brengen of je kunt wachten (je hebt misschien geen keuze) en de bal naar beneden halen en de bal raken als hij lager op de bounce staat, wat vereist dat je de bal er op een constante hoogte doorheen zwaait of misschien zelfs een beetje naar boven zwaait.
Strevend naar een grote hoek op de zijmuur – Als je wilt dat de bal het midden van de voormuur raakt, moet je de hoek veranderen waarin je de bal in de zijmuur slaat. Om de bal in het midden te krijgen, moet je de bal in de zijwand slaan onder een hoek die veel groter is dan de hoek van 45 graden of de hoek van het servicevak die voor een normale boast wordt aanbevolen. Probeer verschillende hoeken uit en zie hoe ze je schot beïnvloeden, maar je zult merken dat je de zijwand dichter bij de hoek/voorwand moet raken.

 

https://www.qss-squash.nl