De toverlamp
Image default
Bedrijven

Dierenarts Eindhoven Woensel over endoscopie

Heeft uw huisdier darmproblemen, blokkades of plotselinge diarree? Dan is het wellicht verstandig om een ​​endoscopie te laten uitvoeren door dierenarts Eindhoven Woensel. Dit is ook een goede zet als uw huisdier een verkoudheid, loopneus of hoest heeft.

De uitleg van Endoscopie

Endoscopie is een inwendig onderzoek waarbij dierenarts Eindhoven Woensel door neus of mond naar het lichaam van het dier kan kijken zonder door een incisie te gaan. Dierenartsen gebruiken een flexibele buis om het menselijk lichaam binnen te komen en ze in de neus, longen, blaas en maagdarmkanaal van een kat of hond te laten kijken.

Uw dier kan bijvoorbeeld hebben ingeslikt of een vreemd lichaam in zijn neus hebben. In sommige gevallen kan het tijdens endoscopie direct worden verwijderd. Als dit niet het geval is, moeten normaal gesproken handelingen worden verricht.

 

Wanneer een endoscopie uitvoeren?

Uw vraag is mogelijk gedeeltelijk beantwoord, maar endoscopie wordt meestal gebruikt om:

• Incontinentie voor ontlasting, bloed of diarree

• Aanhoudend gastro-intestinaal ongemak, zoals verlies van eetlust

• Aanzienlijk niezen of aanhoudend natte neus

• Langdurige hoest

Kosten van een endoscopie via dierenziekenhuis Eindhoven Woensel

De kosten van endoscopie zijn afhankelijk van het onderzoek dat uw huisdier nodig heeft. De kosten variëren voor elk onderzoek en elke dierenarts. Als uw hond of kat alleen endoscopie nodig heeft, zijn de kosten lager dan wanneer er ingreep of geneesmiddel nodig is.

https://www.web-wings.nl