De toverlamp
Image default
Dienstverlening

De stappen die ondernomen moeten worden na een lekkage in de meterkast

Lekkage in de meterkast kan gevaarlijke situaties opleveren. Bij twijfel is het daarom ook het belangrijkst om gewoonweg een Elektricien Tilburg in te schakelen. Een elektricien kan namelijk zorgen dat alles veilig blijft en de elektra vervolgens weer goed werkt. Echter zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen voordat de elektricien kan komen. Zo kun je ervoor zorgen dat het huis veilig blijft en de elektra het weer zo snel mogelijk gaat doen. 

De stappen die je kunt ondernemen zijn vrij simpel en zorgen er voornamelijk voor dat er geen grotere problemen ontstaan door de lekkage. Het is dus heel erg belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en altijd de hulp van een elektricien in te schakelen. 

Het verhelpen van de lekkage

Een slimme eerste stap is om alle elektriciteit uit te schakelen. Vervolgens is het van groot belang om de lekkage zelf op te lossen. Het heeft namelijk geen zin om een elektricien in te schakelen wanneer er nog steeds water in de meterkast loopt. Werken met elektriciteit in combinatie met water is namelijk heel erg gevaarlijk. 

Nadat de lekkage voorkomen is, kan er worden gekeken naar de elektrotechnische installatie. De eerste stap is het laten drogen van de installatie. Je kunt dit proces proberen te versnellen met een föhn, maar dan is het van belang om bijvoorbeeld de elektra van de buren te gebruiken. 

Laat een controle uitvoeren

Na het verhelpen van de lekkage en het opdrogen van de meterkast, is het van belang dat een elektricien een inspectie uit komt voeren. Een visuele inspectie kan al voldoende zijn, maar het is ook mogelijk om meteen de gehele elektrotechnische installatie te laten controleren. 

Na het nemen van deze stappen kun je er zeker van zijn dat de elektrotechnische installatie weer volledig goed en veilig werkt.