De toverlamp
Image default
Zakelijk

De ultieme gids om een budget op te bouwen met een laag inkomen

Iets doen met een laag inkomen is moeilijk. Of is het? Een laag inkomen hoeft niet het einde van de wereld te zijn. Als je het moeilijk hebt, moet je misschien gewoon leren hoe je een budget kunt maken – en je eraan houden. Het opbouwen van een budget met een laag inkomen kan een uitdaging zijn als je niet weet hoe. Dus het eerste dat u moet doen, is leren over financiële geletterdheid en welke organisaties voor financiële geletterdheid er zijn om u te helpen. Zodra u dat doet, bent u klaar om te leren wat een budget is en hoe u het in uw eigen voordeel kunt gebruiken.

Hoe u uw eigen budget kunt creëren met een laag inkomen

Het eerste dat u moet doen bij het maken van uw eigen budget, is het verzamelen van informatie. U moet weten hoeveel geld er elke maand binnenkomt en hoeveel geld er van uw bankrekening gaat. Dit betekent dat u uw inkomsten en uw uitgaven kent. Als u weet dat u een budget maakt met een laag inkomen, voelt u zich misschien een beetje ontmoedigd. Maar maak je geen zorgen. Je bent zeker niet de enige in deze situatie. In feite behoor je tot de meerderheid, en als zij erin slagen om te budgetteren met een laag inkomen, kun jij dat ook. Dus laten we eens kijken hoe je dat kunt doen.

Als je een vast salaris hebt, dan heb je een vast maandinkomen, maar als je een uurbaan hebt, kan je inkomen van maand tot maand iets veranderen. Als je een baan per uur hebt, dan kun je een gemiddeld maandsalaris gebruiken om je budget te maken. Uw uitgaven kunnen vast of variabel zijn.

Soorten uitgaven

Vaste uitgaven zijn uitgaven die elke maand plaatsvinden, tegen relatief dezelfde prijs, zoals huur, gas, elektriciteit, water , een sportschoollidmaatschap, je Netflix-account en betalingen voor studieleningen.

Variabele uitgaven zijn uitgaven die je niet per se elke maand hebt, of waarvan de totale kosten elke maand anders zijn. Dit kan onder meer zijn: boodschappen doen, uit eten gaan, naar de bioscoop gaan of een cadeau kopen voor de verjaardag van je vriend. Deze uitgaven kunnen niet noodzakelijk maanden van tevoren worden gepland, maar kunnen wel worden gebudgetteerd; je kunt – en moet – wat extra geld reserveren als buffer, voor dingen als plezier – zoals uitgaan met je vrienden – of voor noodgevallen – zoals medische noodhulp.

En nu – op een laag inkomen

Zodra u alle informatie heeft verzameld die u nodig heeft, is het tijd om uw budget te maken. Onthoud dat de tips hier algemeen zijn, maar uw budget is specifiek voor uw wensen en behoeften.

Prioriteiten stellen

U moet prioriteiten stellen aan wat belangrijk voor u is om een budget te maken dat zal je helpen. Als u uw budget niet aanpast aan uw persoonlijke financiële doelen, dan is het onmogelijk voor u om binnen het budget te blijven en uzelf verantwoordelijk te blijven houden. Wanneer je inkomen laag is, wordt dit moeilijker, omdat je je echt op de belangrijkste dingen moet concentreren en al het andere moet laten totdat je ziet of je er genoeg geld voor hebt. Daarbij heb je de keus voor 100 euro lenen als je echt geld nodig hebt op een snelle manier.

Onnodig te zeggen, nut rekeningen en hypotheek-/creditcardbetalingen moeten uw prioriteit zijn. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat u elektriciteit, water, verwarming heeft en dat u niet achterloopt met uw betalingen, komt al het andere. Hier wil je zien hoeveel geld je nog over hebt in je budget en wat je het meest wilt financieren.

Het eindresultaat

Je weet dat je een lijst hebt gemaakt van je prioriteiten . Op tijd je rekeningen betalen en je hypotheek/creditcards/schuld aflossen staat bovenaan die lijst en niet overkrediteren, maar wat is overkrediteren? Al het andere daarna wordt besteld volgens uw wensen en behoeften. Als je eenmaal weet waarom je een budget hebt – en begrijpt hoe het je kan helpen je doelen te bereiken – is de kans veel groter dat je op schema blijft. Vergeet ook niet om je doelen realistisch te houden. Realistische doelen stellen je in staat om daadwerkelijk vooruitgang te zien. Als u onrealistische doelen heeft die u niet kunt halen, dan zou u ontmoedigd kunnen raken om vast te houden aan een deel van uw budget.

Wat is financiële geletterdheid?

Om het bovengenoemde budget te kunnen maken en eraan te houden, is het verstandig om jezelf te onderwijzen. We hebben een aantal dingen genoemd waar u rekening mee moet houden, en die gaan we nu bespreken. De eerste is financiële geletterdheid. Volgens Dave Ramsey houdt het in: “[helpen] mensen een beter begrip te ontwikkelen van financiële basisconcepten… [om]… beter met hun geld om te gaan.” In feite is financiële geletterdheid wat u nu doet. U bent hier om meer te leren over financiële basisconcepten — zoals budgetteren en schulden — om beter met uw geld om te gaan.

Hoewel er verschillende ideeën zijn over wat financiële geletterdheid inhoudt, zijn sommigen van mening dat er vijf belangrijke zijn componenten van financiële geletterdheid. Deze belangrijke componenten zullen u helpen beter met uw geld om te gaan en een algeheel gezondere relatie met geld te hebben. De vijf componenten omvatten het begrijpen van de basisprincipes van budgettering, het begrijpen van rentetarieven, het geven van prioriteit aan sparen, het begrijpen en herkennen van valkuilen in de krediet-schuldcyclus, en het identificeren van diefstalproblemen en veiligheid.

Het belang van componenten van financiële geletterdheid

Budgettering is om vele redenen belangrijk, maar een van de belangrijkste redenen is dat het u helpt om verantwoordelijk te blijven als het gaat om uw uitgaven. Als u de rentetarieven begrijpt, kunt u in de loop van de tijd veel geld besparen, door ervoor te zorgen dat u in de loop van de tijd niet veel meer betaalt dan nodig is. Prioriteit geven aan sparen is essentieel voor financiële geletterdheid, omdat nu sparen een betere investering in uw toekomst is. Nu je weet hoe je moet budgetteren met een laag inkomen, kun je je financiën soepeler beheren en het zal zeker helpen om je situatie te verbeteren.

Je kunt bijvoorbeeld het nieuwste iPhone-model kopen dat eraan komt uit, ook al werkt de laatste versie nog steeds perfect, maar als je het geld spaart, zou je in de toekomst iets veel beters kunnen krijgen, zoals een familie-uitstapje.

De verdienste begrijpen- schuldcyclusvallen kunnen u in de toekomst veel problemen besparen, omdat het veel gemakkelijker is om uw kredietwaardigheid te verpesten dan om uw kredietwaardigheid te verbeteren. Het identificeren van diefstalproblemen en veiligheid is een groot probleem in onze moderne, technologische wereld. Vanwege alle veilige gegevens die we online opslaan en delen, is de kans groter dat identiteitsdiefstal plaatsvindt, en dus kan de veiligheid van uw financiële rekeningen in gevaar komen.

 

https://www.leningenhypotheek.com/