De toverlamp
Image default
Aanbiedingen

3 dingen die u waarschijnlijk nog niet wist over een mezzanine vloer

Een mezzanine vloer is voor veel ondernemers dé oplossing om ruimtegebrek te tackelen. Het kan dan gaan om ruimtegebrek in een fabriekshal of magazijn, maar ook wanneer er bijvoorbeeld onvoldoende kantoorruimte is. De enige voorwaarde om een mezzanine vloer te kunnen plaatsen, is dat het plafond voldoende hoog moet zijn. Een mezzanine vloer wordt immers tussen twee al bestaande etagevloeren ingebouwd en het moet uiteraard wel mogelijk zijn om dit te doen. Maar waar komt het woord ‘mezzanine’ nu eigenlijk vandaan en zijn er ook nog andere benamingen voor een dergelijke vloer? Antwoorden op deze vragen en meer leest u in deze blog.

 

De herkomst van het woord ‘mezzanine’

 

Het woord ‘mezzanine’ in mezzanine vloer is afgeleid van het woord ‘mezzo’. Dit Italiaanse woord vertaalt zich in het Nederlands naar ‘midden’. Kort gezegd zou u een mezzanine vloer dus kunnen vertalen als een soort ‘middenvloer’. En dat is eigenlijk ook niet zo heel vreemd, want negen van de tien keer wordt een mezzanine vloer ook in het midden van een ruimte geplaatst. Op even grote afstand tussen het plafond en de vloer van de al bestaande verdiepingen.

 

Andere benamingen voor een mezzanine vloer

 

Wist u dat een mezzanine vloer onder verschillende benamingen door het leven gaat? Zo wordt het bijvoorbeeld ook vaak een entresolvloer genoemd. ‘Entresol’ stamt dan juist weer af van de Franse taal. ‘Entre’ in entresolvloer vertaalt zich in het Nederlands als ‘tussen’ en ‘sol’ betekent ‘vloer’ in onze taal. Samengevoegd maakt dit het woord ‘tussenvloer’. Ook dit klinkt uiteraard heel logisch wanneer men kijkt naar de toepassing van een entresolvloer, daar de vloer tussen twee verdiepingen geïnstalleerd wordt. Naast tussenvloer wordt een mezzanine vloer tot slot ook wel een verdiepingsvloer genoemd.

 

Het enorme draagvermogen ondanks het lichte gewicht en zelfdragende karakter

 

Hoewel een mezzanine vloer gemaakt wordt van een lichtgewicht staal, kan het zelf enorm veel dragen. Zo kan het enorme draagvermogen oplopen tot maar liefst 3500 kilo per vierkante meter. Behoorlijk indrukwekkend gezien het lichte gewicht én het zelfdragende karakter van een mezzanine vloer. Dankzij het lichte gewicht is de vloer eenvoudig te installeren en door het grote draagvermogen bovendien geschikt voor diverse toepassingen.

 

https://www.noltemezzanine.nl/