De toverlamp
Image default
Bedrijven

De lak geeft de finishing touch

De versnelling van het dagelijks leven blijft toenemen. Dit verandert onze gewoonten. Dit is gemakkelijk te zien, vooral in de voedingssector. Er wordt steeds minder tijd besteed aan eten. De markt maakt gebruik van ons snelle tempo en produceert 24 uur per dag snelle maaltijden – fast food.
De hygiënevoorschriften in voedselgerelateerde gebieden zijn echter streng. En dat is goed.

Maar hoe slagen de restauranthouders erin om hun werkplekken en keukens schoon te houden als ze onder constante stress staan? Een belangrijk aspect: gepolijst RVS.
Van Geenen is de partner voor het polijsten van RVS.

Het bedrijf is de competentie in de slijp- en polijstindustrie. De wens om de klant de best mogelijke knowhow te bieden in combinatie met kwaliteit en betrouwbaarheid, komt het Nederlandse bedrijf tot 100%. Om RVS Finish te polijsten heeft een lange ervaring nodig, kan Van Geenen met trots terugkijken.

Of het nu gaat om machinaal bewerkte buizen, platen of stroken, Van Geenen weet RVS te polijsten. Maar zelfs de handmatige verwerking tot polijsten van RVS, het traditionele slijpen, is een van de kerntaken van de specialisten.
Door het malen en behandelen van RVS beïnvloedt de producent de oppervlaktestructuur. En dit is waar hygiëne een rol speelt. De Ra-waarde bepaalt de ruwheid van het oppervlak. Om RVS zo te polijsten dat bacteriën en andere hulpstukken worden vermeden, heeft Van Geenen daarvoor de juiste apparatuur. Of het nu gaat om apparatuur uit de voedingsmiddelenindustrie of oppervlakken in de farmaceutische industrie, de mogelijkheden om RVS te polijsten en daarmee de oppervlaktestructuur van de werkstukken te beïnvloeden, er zijn geen grenzen. En dit is hoe de eindgebruikers erin slagen om te voldoen aan richtlijnen en normen op relevante gebieden – uiteindelijk, onder andere, het polijsten van RVS.
Maar er zijn verschillende andere roestvrijstalen facetten om te polijsten.
Van Geenen heeft een machinepark dat ook aan ongebruikelijke klantvereisten voldoet. Langdurige relaties met verschillende leveranciers garanderen de klant een basismateriaal waarop kan worden voortgebouwd. Zelfs ongebruikelijke ideeën, zoals hoogglans gepolijst RVS, zogenaamde spiegelplaten, worden vaak samen met de klant uitgewerkt. En vervolgens professioneel geproduceerd en volledig schoongemaakt.
Van Geenen wacht op een nieuwe special. Dat veel producten worden vervaardigd voor hygiënische gebieden, heeft Van Geenen een cleanroom. Hier worden werkstukken na productie gereinigd onder de ogen van geschoolde werknemers. Vaak zijn er nog steeds microscopische hulpstukken die RVS polijsten, dit wordt hier volgens de hoogste zuiverheidsstandaard gereinigd. Daarna worden ze verpakt volgens de eisen van de klant.