De toverlamp
Image default
Industrie

De beste compressor kopen

De beste compressor kopen

De Beste Compressor bestaat niet, maar we kunnen je wel in de juiste richting sturen. De een wil namelijk het apparaat zo goedkoop mogelijk kopen, waar de ander juist weer kiest voor de extra functies. Een van de belangrijkste punten om vooraf te bedenken is waarvoor je het apparaat wil gaan gebruiken. Dit geeft je namelijk inzicht in de capaciteit die het apparaat nodig heeft. Daarnaast is de luchtdruk ook belangrijk. 

Om een voorbeeld te noemen vraagt een auto band een bepaald aantal bars. Dat is per model verschillende , en dat is dan ook iets waar je jezelf vooraf in moet verdiepen. Vaak heb je ook wensen over hoe groot het drukvat moet zijn. Dit is de afgesloten ruimte waarin de lucht zich bevindt. Als je hem langdurig wil gebruiken dan moet dit groot zijn, maar pomp je er af en toe een band mee op dan heb je genoeg aan de standaard capaciteit.

Welke soorten zijn er ?

In principe zijn er 3 soorten compressoren. Bij 5top vinden wij het belangrijk om deze met je door te nemen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Zo is er de kleine mini compressor die veelal wordt gebruikt voor het oppompen van auto’s. Vaak is deze ook een stuk stiller, wat het werken een stuk prettiger maakt. Daarnaast heb je ook olievrije compressoren. Deze zijn een stuk duurder in het gebruik, maar daar tegenover staat toch wel dat je minder onderhoudskosten hebt. Als laatste hebben we dan de staande compressors. Deze zie je vaak in een werkruimte of garage staan. Dit zijn grotere apparaten waardoor ze minder compact zijn om mee te nemen,. Echter is de capaciteit dan vaak wel een stuk hoger. Dit zorgt er dan voor dat je ook lekker lang ermee kunt werken. Zo komt het werk zonder pauzes af.