De toverlamp
Image default
Financieel

3 slechte redenen om een persoonlijke lening te krijgen

Krijg geen persoonlijke lening om de verkeerde redenen.

Persoonlijke leningen zijn vaak een goede manier om te lenen. U kunt het geleende geld gebruiken voor alles wat u maar wilt, en de leningen worden geleverd met een vast aflossingsschema, zodat u vooraf weet wat de kosten van het lenen zijn, evenals de uitbetalingsdatum. Het rentetarief ligt meestal ook ver onder wat u met een creditcard zou betalen (tenzij u in aanmerking komt voor een speciaal actietarief).

Maar dat betekent niet dat het altijd een goed idee is om een persoonlijke lening af te sluiten. . In feite zijn er tal van omstandigheden waarin het geen zin heeft om dit soort schulden aan te gaan. Hier https://minilening-zonder-bkr.nl/ zijn drie van de slechtste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten.

1. Omdat u uw uitgaven niet onder controle heeft

Als u boven uw stand probeert te leven, kan een persoonlijke lening u in theorie het geld opleveren om dit te doen.

Maar je graaft jezelf in een diep gat waar je moeilijk uit kunt komen, tenzij of totdat je het budgetteren onder de knie hebt. U maakt al uw aankopen ook duurder door er rente over te betalen. Dit betekent dat u in de toekomst uw levensstandaard verder moet verlagen om binnen uw mogelijkheden te kunnen leven, aangezien een deel van uw geld naar uw schuldeisers gaat.

Als u de neiging heeft om te veel uit te geven, is lenen niet de juiste tactiek om uw situatie op te lossen. Maak in plaats daarvan een budget en ga er serieus naar leven.

2. Omdat u een grote aankoop doet die u zich eigenlijk niet kunt veroorloven

Als u moet lenen om iets te kopen dat u niet in één keer kunt betalen, kan een persoonlijke lening een betere manier zijn dan een credit card. Het biedt de voorspelbaarheid van het kennen van uw totale leenkosten, en u zult waarschijnlijk een lagere rente betalen.

Maar het sleutelwoord is moeten. Als de aankoop niet echt essentieel is, maar gewoon iets dat u wilt, is lenen ervoor vaak een slecht idee – de rentekosten zullen de kosten verhogen. En uw inspanningen om een ‘behoefte’ te verkrijgen door schulden aan te gaan, kunnen belangrijke financiële doelen in de weg staan.

De beste manier om dure items te kopen die u wilt, is door er na verloop van tijd voor te sparen, zodat u contant kunt betalen en zich niet verplichten om een schuldeiser maanden of jaren te betalen.

3. Omdat je geen plan wilt maken voor schuldaflossing

Het consolideren of herfinancieren van schulden zijn enkele van de beste redenen om een persoonlijke lening af te sluiten. Wanneer u een lening afsluit tegen een lagere rente dan uw huidige schuld, maakt u aflossen goedkoper. En wanneer u meerdere schulden kunt combineren in één nieuwe persoonlijke lening, maakt u ook de terugbetaling eenvoudiger.

Maar het afsluiten van een persoonlijke lening om andere schulden af te betalen is geen echt plan om schuldenvrij te worden bekijk https://leningmetbkr.com/ maar – het is verplaatst de schuld gewoon naar een nieuwe plaats. Zorg ervoor dat je de persoonlijke lening kunt aflossen, begrijp de totale kosten van lenen en beloof niet dieper in het gat te gaan als je eenmaal creditcards hebt afbetaald met een persoonlijke lening.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/800-euro-lenen/