De toverlamp
Image default
Aanbiedingen

Zo kun je jouw werknemers helpen om een gezonde leefstijl aan te nemen. 3 tips

Zo kun je jouw werknemers helpen om een gezonde leefstijl aan te nemen. 3 tips

Fitte en vitale werknemers vormen het hart van iedere organisatie. Het zijn uiteindelijk toch altijd de mensen die het werk verzetten. Gezonde en fitte werknemers zijn productiever en daarnaast zijn ze ook nog eens minder vaak ziek. Niet alleen de werknemers zelf zitten beter in hun vel met een maatje minder, maar ook jij als werkgever plukt daar uiteindelijk de vruchten van. Maar hoe doe je dat, een gezonde leefstijl onder werknemers aanmoedigen? Hieronder drie tips hoe je jouw werknemers kunt helpen om een gezonde leefstijl aan te nemen.

  

Stimuleer een gezonder vervoer met een fietsplan

Er hoeft maar een druppel uit de lucht te vallen en veel mensen kiezen er al voor om met de auto naar het werk te gaan. De dag erop staat er een behoorlijke wind. Tja wat doe je dan? Toch maar weer de auto mee naar het werk. En zo is er iedere keer wel een smoes te bedenken om niet op de fiets naar het werk te hoeven. En dat terwijl fietsen ontzettend gezond is. Gelukkig kun je een gezonder vervoer eenvoudig stimuleren met een fietsplan. Zo kunnen werknemers tegen een goedkopere prijs een nieuwe fiets kopen. Kan de auto op het oprit blijven staan.

 

Laat werknemers met korting naar de sportschool gaan

Naast korting op een nieuwe fiets, kun je ook korting geven op de sportschool. Sommige werkgevers kiezen er zelfs voor om het abonnement helemaal gratis en voor niets aan te bieden aan hun werknemers. Zit er een sportschool om de hoek? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om één keer per week gezamenlijk te gaan sporten. Zo blijft iedereen beter gemotiveerd. Geef daarnaast eens bedrukte bidons voor een extra zetje in de rug én in de richting van een gezonde leefstijl.

  

Bied gezonde snacks aan in plaats van dikmakers

Hoe goed het ook bedoeld is om gratis eten en drinken aan werknemers te verschaffen, kun je hier onbedoeld een ongezonde leefstijl mee in stand houden. Op de meeste kantoren zijn vooral ongezonde snacks te vinden, zoals chocoladerepen, snoepjes en dergelijke. Wil je een gezonde leefstijl promoten? Bied dan gezonde snacks, zoals fruit en snoepgroenten, aan in plaats van bovengenoemde dikmakers. Misschien dat er in het begin wat weerstand is, maar na een tijdje weet én wil niemand meer anders.

 

https://www.loopper.com/