De toverlamp
Image default
Alarmsysteem

Tips voor optimale bedrijfsbeveiliging

Een bedrijfspand ligt vaak op een afgelegen terrein, waar er weinig sprake is van menselijke activiteiten. Niet voor niets zijn bedrijfspanden daarom hét doelwit voor inbrekers. De diefstal kan namelijk eenvoudig geschieden als er geen beveiliging is met behulp van onder andere camera’s. Beschik jij over een bedrijfspand en ben je niet zeker over de mate van beveiliging? Lees dan snel de onderstaande tips van Groenewegen Delft door of bezoek de website van deze Elektrotechniek specialist.

Hang- en sluitwerk

Allereerst is het van groot belang om het pand te beveiligen met professioneel hang- en sluitwerk. De codes of sloten zijn vaak lastig te kraken, wat inbrekers meer tijd zal kosten. Daarnaast zal je inbrekers afschrikken door sloten van hoge kwaliteit te gebruiken, waarmee je dus ook diefstal voorkomt. De kans is namelijk groot dat de dieven naar de buurman zullen gaan om te kijken of die over minder geavanceerd sluitwerk beschikken.

Het verlichten van het pand

De tweede, voor de hand liggende tip is het verlichten van het bedrijfspand en het pand te omsingelen met een hek en prikkeldraad. Het licht zal ervoor zorgen dat inbrekers en ongewone handelingen snel opvallen, waardoor hulpdiensten snel kunnen uitrukken. Het hek zal de toegang voor inbrekers tot het bedrijventerrein blokkeren, wat een diefstal tevens zal vermoeilijken.

Camera installatie

De laatste tip is het zorgen voor een Camerainstallatie, van welke de beelden ondergebracht kunnen worden bij de Meldkamer. Hier worden de beelden vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden, zodat het pand te allen tijde beveiligd wordt op afstand. Ook voor de Meldkamer is het handig om een verlicht bedrijventerrein in de gaten te moeten houden, omdat je sneller een indringer kan detecteren.

Kun jij alle bovenstaande tips van het checklijstje afvinken of ontbreekt er nog iets aan de Bedrijfsbeveiliging? Kijk dan snel op de website van Groenewegen Delft voor alle mogelijkheden!

https://www.groenewegendelft.nl/