Het maken van een studiekeuze is best lastig. Vaak moet dit ook al op jonge leeftijd. Meestal doe je dit tussen de vijftien en achttien jaar oud. Vaak beginnen leerlingen aan een vervolgopleiding, en blijkt dit toch niet helemaal de juiste te zijn. Een studiekeuze adviesbureau kan proberen dit probleem te voorkomen. Het is niet erg om verkeerde keuzes te maken en te stoppen met een opleiding en vervolgens aan een nieuwe beginnen, maar het is fijn als het in één keer goed gaat. Dit scheelt namelijk tijd en geld. Zo ben je eerder afgestudeerd en kan je sneller aan het werk.
Er is altijd hulp in de buurt Je kan studiekeuzeadvies vragen om verschillende redenen. Het kan zijn dat je nog volledig blanco bent en geen idee hebt waar je moet beginnen, als je twijfelt tussen verschillende studies, misschien twijfel je of de studie wel echt bij je past. Als je hier graag bij geholpen wilt worden kan je een kennismakingsgesprek aanvragen bij een studiekeuze adviesbureau. Vaak is het eerste gesprek gratis. Ze proberen jou en de situatie waar jij je in bevindt dan een beetje beter te leren kennen. De studiekeuze bureaus zijn er op veel verschillende plekken in het land, dus er is er altijd wel eentje in de buurt bij jou.
Geen opgelegde studie door een test Wat als ervaring genoemd werd door iemand die geholpen was bij zo’n bureau, was dat het hem geholpen had zichzelf beter te leren kennen. Dit is dan ook een belangrijke fase in het proces van het kiezen voor de juiste studie. Het studieadvies bureau vindt dit ook erg belangrijk. De begeleider gaat daarom samen met jou op zoek naar jezelf en de studies die bij jou passen. Dit doen ze niet aan de hand van studiekeuzetest, omdat deze vaak niet zo accuraat zijn en je misschien een bepaald gevoel kunnen opleggen, dat zij beter weten welke studie bij jou past dan dat je dat zelf weet.
Blijf begeleid worden, ook tijdens je studie Ook tijdens je studie is het nog mogelijk om naar een studiekeuze adviesbureau te gaan. Zij hebben namelijk ook een traject waarin ze je tijdens de studie nog kunnen helpen. Voornamelijk als het niet goed lukt om jezelf tot bepaalde opdrachten te zetten, als je heel erg dingen uitstelt, als plannen niet lukt of als je behoefte hebt aan meer structuur. Ook als je denkt dat je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt, is het verstandig om met iemand te praten. Vanuit de studie heb je ook vaak toegang tot een studieadviseur. Deze kan je ook eens raadplegen als je ergens mee zit.
|
https://septemberadvies.nl/studiekeuze/ |