De toverlamp
Image default
Woningen

Wat is de beste vloer voor een keuken?

Om een vloermateriaal voor uw keuken of een van de kamers in uw huis te kiezen, het type ondervloer moet eerst worden bepaald. (“Ondervloer” betekent in feite de fundering van uw huidige vloer, of wat eronder zit, meestal multiplex of beton). Als we eenmaal hebben vastgesteld wat voor soort ondervloer uw keuken heeft, kunnen we een vloerbedekkingsmateriaal aanbevelen dat het meest logisch is en overeenkomt met het uiterlijk dat u probeert te bereiken.

Tegel:

Tegel is gemakkelijk schoon te maken, zeer duurzaam, extreem krasbestendig, zal niet knikken van vocht en de afwerking slijt niet. Er zijn tegels die eruitzien als hardhout, wat een geweldige oplossing is als je tegels nodig hebt, maar de hardhouten look wilt. We raden af om tegels op een multiplex ondervloer te installeren, ongeacht de dikte. Tegel kan een beetje koud en hard aan de voeten zijn. Dit is echter relatief eenvoudig op te lossen met een zachte mat waar u het grootste deel van het staan doet.

Luxe vinyl:

Luxe vinyltegels (LVT) hebben een lange weg afgelegd op het gebied van van uiterlijk, duurzaamheid en stijl. Luxe vinyl is er in verschillende stijlen, kleuren, breedtes en texturen. Deze vloercategorie heeft zich drastisch ontwikkeld, dankzij de ongelooflijke nieuwe fototechnologie die hout (of bijna elk ander materiaal) zo nauw nabootst dat je een dubbele take moet doen om te zien of het echt vinyl is.

Als de ondervloer van multiplex is, heeft u de mogelijkheid om de altijd trendy massief hardhouten vloeren te installeren.

Hardhout

Hardhout wordt steeds populairder in keukens. Hoewel het er mooi, warm en zacht aan de voeten uitziet, zijn er enkele dingen om te overwegen. Installeer beslist hardhout (bijv. eiken, walnoot of bepaalde soorten exotisch hardhout) en geen zacht hout (bijv. grenen, zacht esdoorn). Keukens zijn meestal een drukbezochte ruimte, dus het is het beste om een vloer te kiezen die hiertegen bestand is. Eiken vloeren zijn een goede keuze omdat het duurzaam is. Bekijk onze blog, daar wordt uitgebreid op ingegaan. Rood eiken versus wit eiken hardhout;

Houd er echter rekening mee dat hardhout het niet goed doet in gebieden met vocht. Er zijn gevallen geweest waarin het hardhout is geknikt door de gootsteen, het fornuis en de vaatwasser – de gebieden met het meeste vocht in de keuken. Als je kiest voor hardhout in de keuken, zorg er dan voor dat je hardhout kiest met een minimale nerf, want hoe meer nerf het hardhout heeft, hoe poreuzer het is. Ook heeft de afwerking de neiging om hardhout snel af te slijten waar u regelmatig staat of een mat bijhoudt (bijv. bij de gootsteen om de afwas te doen of voor de kachel te koken). Om dit op te lossen, kunt u altijd screenen en overschilderen of schuren en overspuiten.

Laminaat:

We raden laminaatvloeren niet per se aan in de keuken. Laminaatvloeren zijn een synthetische vloer die is samengesteld uit meerdere lagen met vezelplaat en melaminehars als kern en een gesimuleerde afbeelding op het oppervlak om op een bepaald hardhout te lijken. Een visgraat laminaat vloer heeft de neiging om niet goed stand te houden in ruimtes met vocht, zoals een keuken of badkamer, omdat ze gemakkelijk knikken en opzwellen door vocht. Om deze redenen zijn laminaatvloeren geen type vloerbedekking die we aanbevelen voor de keuken. 

 

https://vloerenbaas.nl