De toverlamp
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de juiste vloer voor jouw woning

Is jouw woning ook aan een nieuwe vloer toe? Het kiezen van de juiste vloer kan best een opgave zijn. Natuurlijk wil je iets dat mooi is en bij de stijl van je huis past. Daarnaast moet de vloer passen bij je levensstijl en de bewoners van het huis natuurlijk. Dat klinkt misschien makkelijk, maar is het niet. Wil je weten hoe je de beste vloer uitzoekt? Lees dan gauw verder. 

De bewoners

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wie de vloer gaan bewandelen. Heb je huisdieren? Dan is het niet handig om voor vloerbedekking te kiezen. Katten scherpen hun nageltjes graag aan zo’n zachte ondergrond en daarmee is zo’n mooie vloerbekleding snel verpest. Ook wanneer je jonge kinderen hebt, is vloerbedekking niet de beste keuze. Kinderen zullen al gauw eten morsen of de vloer als kleurplaat gebruiken. Vloerbedekking staat erom bekend dat het reinigen van vlekken niet altijd gemakkelijk is. Daarom kun je beter kiezen voor een andere mogelijkheid. 

De onderburen

Woon je in een appartement? Dan dien je rekening te houden met de onderburen. In sommige huurcontracten staat zelfs beschreven dat je laminaat op een bepaalde manier moet leggen om geluid te dempen. Voor huurwoningen is laminaat wel een goedkopere en makkelijke optie. Bovendien is laminaat verkrijgbaar in veel kleuren en dus zul je gauw iets vinden wat bij je inrichting past. 

Een krachtige vloer

Zoek je een vloer die werkelijk tegen alle omstandigheden bestand is? Denk dan eens aan keramisch parket. Deze vloer is ijzersterk en zal niet snel krassen. Ook met felle zon zal de vloer niet verkleuren. Bovendien houd je met keramisch parket al je mogelijkheden open. Zo zal je een visgraat parket kunnen leggen, maar kan deze vloer ook recht gelegd worden. Ook als je op zoek bent naar een vloer voor buiten, bijvoorbeeld voor het terras, biedt deze vloer een uitkomst. Snel last van koude voeten? Keramisch parket geeft geen krimp bij temperatuurschommelingen en is daarom bij uitstek geschikt om met vloerverwarming te leggen. Een echte alleskunner dus!

https://www.regge-tegels.nl/