De toverlamp
Image default
Woning en Tuin

Wat is de perfecte eethoek voor mij?

Als je op zoek gaat naar tafels en stoelen dan kun je die afzonderlijk van elkaar uitzoeken. Je kiest dan een tafel en zoekt daar stoelen bij die je mooi vindt. Andersom kan natuurlijk ook. Je kiest eerst de stoelen en dan zoek je er een mooie tafel bij. Als je losse delen koopt dan is het wel opletten geblazen. Het is dan belangrijk om goed de maten op te meten zodat je zeker weet  dat alle onderdelen passen. Een te hoge tafel bij te lage stoelen zit niet lekker en daar krijg je spijt van. Daarom kan het handig zijn om een volledige eethoek te kiezen zodat je zeker weet dat alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. Niet alleen qua maten, maar ook qua stijl. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van de aanschaf van een complete set en waar je op moet letten.

Hoogte van de eetkamerset

Bij de juiste eethoek is de hoogte van belang. Je kunt sets krijgen in verschillende hoogtes en het is handig om te bepalen welke hoogte je fijn vindt of welke hoogte past in de ruimte die je beschikbaar hebt. Hou je van hoog zitten? Dan kun je kiezen voor een set op barhoogte. Dan heb je een tafel die zo hoog is als een bar met krukken of hoge stoelen die je goed kunt aanschuiven. Hoog zitten houdt alert en kan zijn voordelen hebben. Je kunt ook kiezen voor modellen die de gewone hoogtes heb van een eetkamerset. Heb je speciale wensen, omdat je bijvoorbeeld groot bent of klein? Dan kun je een set op maat laten maken zodat er precies aan al jouw wensen voldaan kan worden.

Grootte van de eethoek

Dan is de grootte van de eethoek van belang. Er zijn modellen die speciaal gemaakt zijn voor kleine ruimtes. Het zijn modellen waarbij de tafel en stoelen goed in elkaar te schuiven zijn zodat de set weinig ruimte in beslag neemt en je toch comfortabel kunt zitten. En als je veel ruimte hebt dan zijn er modellen met een grote tafel met bijpassende grote stoelen die de ruimte mooi kunnen opvullen. Je kunt kiezen voor modellen voor 2 personen of meer en ook hier kun je modellen op maat laten maken voor specifieke wensen.

Vorm van de eetkamerset

Heb je al nagedacht over de vorm van de eethoek? Want ook daar kun je alle kanten mee op. Hou je van een rechthoekig model dan is dat een slimme keuze. Een rechthoekig model past het makkelijkst in de meeste ruimtes. Wil je eens iets anders? Kies dan voor een vierkant of rond model. Met deze modellen kunnen alle tafelgenoten makkelijk met elkaar praten en het zijn sets waarmee je een echte statement maakt in je woonkamer of keuken. Steeds meer mensen kiezen voor afwijkende modellen en maten omdat het beter past bij de beschikbare ruimte.

 

Tomasso Tables | Dé specialist in Tafels & Stoelen

 

Design van de eethoek

Daarnaast is het design van de eethoek belangrijk. Er zijn veel verschillende stijlen en het is aan jou om te ontdekken wat je mooi vindt. Je kunt gaan voor strak design, eenvoudig modern of klassiek rustiek. De keuze is aan jou.