De toverlamp
Image default
Beauty en verzorging

Wat is chemische peeling?

In tegenstelling tot exfoliators en fysieke peelings, zijn chemische peelings producten die actieve ingrediënten bevatten die op milde wijze heldere, dode huidcellen verwijderen, waardoor een nieuwere en stevigere huid eronder zichtbaar wordt. Chemische peeling die bij mourits huidtherapie kan worden gedaan, is een geweldige therapie voor de huid met acne en het werkt ook preventief voor een acne-gevoelige huid. Dit komt omdat de peeling procedure vuil en dode huidcellen wegveegt die de neiging hebben om de poriën te verstoppen en ontstekingen te veroorzaken. Voordat u doorgaat met het verbeteren van uw algemene huid gezondheid door het gebruik van chemische peelings, zijn hier een paar dingen die u moet weten. Volgens schoonheid experts is een chemische peeling een zuur oplossing die in cosmetica wordt gebruikt om een ​​gecontroleerde mate van beschadiging van het huidoppervlak te veroorzaken tijdens het verwijderen van olie, dode huidcellen en vuil, waardoor uw huid strak en nieuw aanvoelt. In werkelijkheid houdt een chemische peeling geen peeling beweging in. Wat het in plaats daarvan doet, is dat het je huid exfolieert met zuren zoals glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Na het aanbrengen kunnen ze worden afgewassen met koud water. De actie wordt ervaren op cellulair niveau, dus er is geen echt lichamelijk letsel aan uw huid.

Waar worden ze voor gebruikt?

Mensen gaan om verschillende redenen voor chemische peelings. Hier zijn een paar. De eerste is voor de behandeling acne en om de grootte van uw poriën te verminderen. Ze kunnen ook worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes rond de ogen en mond te verminderen. Ze worden ook gebruikt om hyperpigmentatie te behandelen en om de algehele huidtextuur te verbeteren. Houd er rekening mee dat het belangrijk is om vóór uw chemische peeling geen drastische wijzigingen aan te brengen in uw huidverzorgingsroutine, omdat dit het evenwicht van uw huid kan verstoren. Verminder echter de frequentie van exfoliëren, vooral als u een fysieke exfoliator gebruikt. Aangezien u zuren op uw huid aanbrengt, moet u uit de buurt blijven van bleekproducten, inclusief haarbleekmiddelen en kleurstoffen. Vermijd ook wax- en ontharingsproducten. Zorg ervoor dat u uw routine deelt met uw dermatoloog of schoonheidsspecialist.

Wat te verwachten tijdens een peeling?

Hoewel chemische peelings niet worden geassocieerd met fysiek trekken aan uw huid, veroorzaken de zuren een branderig of prikkend gevoel op de huid. Vaak moet u worden verdoofd voordat de procedure begint. Op andere momenten kan de pijn worden verlicht door een koud kompres of goede airconditioning. Als gevolg hiervan kunt u mogelijk niet zelf naar huis rijden. Maak afspraken na overleg met uw arts.