De toverlamp
Image default
Mode en Kleding

Sokken in UGGs of niet?

“Moet ik dan sokken dragen bij mijn UGG laarzen?” Hoewel dit echt neerkomt op persoonlijke voorkeur, is het antwoord van degenen onder ons die het weten, “nee” – UGGs zijn ontworpen om te worden gedragen zonder sokken, en met een goede reden.

We krijgen gevraagd de “sokken met UGGs” vraag hier in het huis van de Australische gemaakt UGG boot op een bijna dagelijkse basis. En terwijl we onze klanten al jaren vertellen dat ze geen sokken met UGGs mogen dragen, voelde een van onze retailleden van onze UGG-familie sinds 1974 recentelijk de behoefte om de theorie te testen en zo een kennis uit de eerste hand naar haar klanten te brengen. Het resultaat? “Ik kon de warmte van mijn UGG’s nauwelijks voelen en de pasvorm was nu toch al te strak”, merkte ze op.

Laten we ons vooral concentreren op het eerste aspect van haar besef over de verminderde warmte van UGG’s bij het dragen van sokken. Echte schapenvachtwol is een actieve vezel die de temperatuur van je lichaam reguleert en je voeten warm houdt, zelfs bij zinderend koud weer. Het kan tot 30% van zijn eigen gewicht in water opnemen, waardoor het vocht van ons lichaam wordt afgevoerd, zodat we droog kunnen blijven, ongeacht de temperatuur.

Omdat het een natuurlijke isolator is, werkt deze specifieke eigenschap alleen optimaal als het op de blote huid wordt gedragen en daarom zijn UGG’s veel warmer zonder sokken dan met sokken. Wie koopt trouwens een paar UGG’s voor het plezier van de warmte en het comfort van de natuurlijke schaapsvacht om die vervolgens met een paar sokken te maskeren?

Het tweede probleem dat werd vastgesteld bij het dragen van sokken met UGG’s, was de verandering in de pasvorm van ’s werelds favoriete comfortschoenen. Zelfs dunne sokken kunnen afbreuk doen aan de gezellige pasvorm van uw UGG-schoenen, want als u de juiste maat UGGs koopt, staan de sokken het natuurlijke proces in de weg dat optreedt als de vezels van de schaapsvacht zich rond uw voeten vormen.

Met sokken aan je voeten kan de warmte en het comfort van de schapenvacht niet tussen je tenen komen, vul je de voetboog op en wikkel je je enkels op als een pluizige deken. Sommige mensen vinden ook dat hun UGG’s te strak zitten als ze met sokken worden gedragen, dus als u van plan bent om tegen de nerf in te gaan en een “sokken en UGG’s-combinatie” te dragen, moet u dit in gedachten houden bij de keuze van uw maat (de maatvoering is natuurlijk gebaseerd op UGG’s die zonder sokken worden gedragen).