De toverlamp
Image default
Internet marketing

Lijst met eigenschappen die u kwetsbaar maken voor manipulatie

marketing authors

In de regel bestuderen en evalueren manipulators de karaktereigenschappen van hun slachtoffer zeer zorgvuldig. Om geen slachtoffer te worden van een manipulator, moet u uw zwakke punten goed begrijpen, waarop hij zal “aandringen”.

De bekende psycholoog George Simon in zijn boek Who’s in Sheep’s Clothing? Hoe een manipulator te herkennen ”biedt een lijst met karaktereigenschappen die belangrijk zijn om op te letten voor degenen die niet het slachtoffer willen worden van manipulatie:

Naïviteit

Sommige mensen vinden het moeilijk te geloven dat mensen oneervol, genadeloos, verraderlijk, venijnig wraakzuchtig kunnen zijn, enz. Dit kan zelfs de vorm aannemen van zogenaamde verdediging – neurotische ‘ontkenning’.

‘Als deze eigenschap inherent aan jou is, kun je zelfs het flagrante bewijs negeren dat dit een meedogenloze sluwe man is, en pas na veelvuldig en herhaaldelijk slachtofferschap zul je de werkelijkheid piepend accepteren.’

Overmatige consciëntieusheid

Als je mensen behandelt die overdreven veel van jezelf eisen, heb je misschien de neiging om de acties van de manipulator te rechtvaardigen. Zelfs als hij je problemen of schade heeft berokkend, is de kans groter dat je zijn standpunt inneemt en jezelf de schuld van alles begint te geven.

Gebrek aan zelfvertrouwen

Als je teveel aan jezelf twijfelt en het recht op legitieme verlangens en behoeften niet erkent, zul je, wanneer je met een manipulator wordt geconfronteerd, het waarschijnlijk gemakkelijk opgeven en stoppen met het verdedigen van je belangen, door een domme verdediging te voeren.

Overmatige intellectualisering

Als je veel moeite doet om anderen te begrijpen, hun gedrag en acties alleen reflecteert en uitlegt met onduidelijke redelijke redenen, dan zal dit bedrieglijke vertrouwen je niet de gelegenheid geven om de situatie te corrigeren en het gedrag van de manipulator te veranderen.

Je moet het feit accepteren dat er mensen in de wereld zijn die zich alleen wreed, verraderlijk en geheimzinnig gedragen omdat ze het mogelijk en noodzakelijk achten om hun egoïstische doelen te bereiken. Je hoeft hun acties niet te veel intellectueel te maken, wat zelfs kan leiden tot het rechtvaardigen van de manipulator, maar concentreer je in plaats daarvan op het verzamelen van kracht om jezelf te beschermen.

Emotionele verslaving

Als je onderdanige persoonlijkheidskenmerken hebt die zijn gebaseerd op angst voor onafhankelijkheid en autonomie, dan heb je misschien een hunkering naar zelfverzekerde, onafhankelijke en agressieve individuen.

Door een relatie met zo iemand aan te gaan, sta je hem toe je te domineren, alleen uit angst om ‘afgewezen’ te worden wanneer je probeert zijn druk te weerstaan.

Uw sterke emotionele afhankelijkheid van iemand anders maakt u kwetsbaarder en vergroot uw risico om gemanipuleerd te worden.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

best instagram campaigns 2020

https://marketingbook.shop/