De toverlamp
Image default
Sport

Full body circuit Ronaldo

Juventus-ster Cristiano Ronald, 34, is nog steeds op zijn best. net zo? Dat is mede te danken aan de extra stappen die hij heeft gezet om in het internationale voetbal in topvorm te blijven, waarbij hij (en natuurlijk zijn supportteam) allerlei tips, tricks en technieken toepast om hem in topvorm te houden.

 

Real Madrid-voetballer die de titel van beste mannelijke atleet ter wereld kreeg,

 

Cristiano Ronaldo’s voedingsplan

Ronaldo volgt naar verluidt een “minder maar vaak” dieet – het eten van kleinere, frequentere maaltijden gedurende de dag – met supplementen om de drie tot vier uur, wat hem helpt de spiergroei en het metabolisme te ondersteunen om door te gaan. Voor dit voorbeeld verdeelt hij zijn voedselinname in zes kleinere maaltijden, die 2-4 uur worden gegeten. Dit zorgt niet alleen voor een constante en optimale stofwisseling, het voorkomt ook dat het lichaam zich de hele dag zwak en hongerig voelt. Cruciaal was dat deze aanpak ook zijn lichaamsvetpercentage extreem laag hield.

 

‘Vaak eten’, zei Ronaldo. “Als je regelmatig sport, is het belangrijk om je energieniveau hoog te houden zodat je lichaam beter kan presteren. Ik eet soms wel zes kleine maaltijden per dag om ervoor te zorgen dat ik genoeg energie heb om elke sessie op het hoogste niveau af te ronden.”

 

Volkoren granen, vers fruit, magere eiwitten (zwaardvis, zeebaars, kabeljauw, andere vissen) maken allemaal deel uit van Cristiano’s zorgvuldige maaltijdplan, samen met tal van salades. Er zijn ook eiwitshakes en gewrichtssupplementen die ook helpen de spieren te herstellen na een intensieve training of voetbalwedstrijd.

 

Wat betreft taboes merkten Ronaldo’s voormalige teamgenoten op dat hij koolzuurhoudende dranken en rood vlees of diepvriesmaaltijden vermeed. Een andere gemakkelijke manier om verborgen calorieën te elimineren. “Het drinken van water is erg belangrijk”, bevestigde Ronaldo.

 

Wat betreft zijn favoriete gerecht? Genaamd Bacalhau à Brás, het staat bovenaan een stapel roerei met gezouten kabeljauw, uien, dun gesneden gebakken aardappelen, zwarte olijven en peterselie.

 

Ontbijt

Kaas, ham, magere yoghurt, fruit en avocadotoost

Sap en koffie: Volgens Le10Sport, een Portugees, vooral van Madeira, houdt Ronaldo van fruit en sap. Ronaldo’s voorkeuren zijn onder andere peren-, appel- en ananassap, maar hij is ook een grote fan van koffie.

Tussendoortje

Sardines: Ronaldo houdt zo veel van vis dat hij het zelfs in zijn eigen gerechten verwerkt, zoals sardines rechtstreeks uit het blikje halen en op vers brood gieten.

Lunchen

Sportdranken: “Ik drink sportdranken om gehydrateerd te blijven, wat me energie geeft voor training en competitie. Het heeft een verscheidenheid aan koolhydraten die het uithoudingsvermogen vergroten en bevat minder suiker dan veel andere sportdranken. Het bevat ook elektrolyten om de hydratatie te ondersteunen en vitamine B12 om vermoeidheid te bestrijden.”

Tonijn

volledig gekookt ei

Diner

Zeevruchten: Ronaldo houdt van vis, zijn favorieten zijn snapper, zwaardvis en zeebaars.

Biefstuk en Salade: Voor Ronaldo is het niet alleen vis, hij houdt ook van biefstuk. Sterker nog, hij bestelt vaak biefstuk en salade als hij uit eten gaat.

Nagerecht

Chocolade: Hoe buitenaards zijn voetbalvaardigheden ook zijn, Ronaldo is nog steeds een mens en houdt van chocolade.

Verjaardagstaarten: hij werd op sociale media gezien terwijl hij zich bij zeldzame gelegenheden verdiepte in verjaardagstaarten.

  cristiano ronaldo workout

Full body circuit Ronaldo

Full body circuit Ronaldo

https://www.dergatsjev.be/2022/06/workout-cr7-cristiano-ronaldo.html