De toverlamp
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een ronde eettafel

Langzaam maar zeker lijkt er iets te veranderen in Nederland. Steeds meer mensen schaffen niet meer klakkeloos een rechthoekige eettafel aan. In steeds meer eetkamers zie je een ronde eettafel verschijnen. Waarom is dat? Hoe komt het dat aan de decennialange traditie van rechthoekige tafels ineens een einde lijkt te komen? Simpel: een ronde eettafel heeft veel voordelen.

Geen scherpe hoeken

Wie is er niet ooit tegen de hoek van de tafel gebotst? Dat levert al snel een pijnlijke blauwe plek op waar je dagen last van hebt. Nog erger is het als je het eten aan het opdienen was. De combinatie van bijvoorbeeld een pan soep en een botsing met de tafel is er een waar je liever niet over nadenkt. Een ronde tafel heeft geen scherpe hoeken, waardoor je jezelf geen pijn meer zult doen.

Je interieur wordt een stuk vriendelijker

De meeste interieurs zitten vol rechte hoeken. Door een ronde tafel toe te voegen, breek je de strakke lijnen en oogt je interieur ineens een stuk vriendelijker en toegankelijker.

Met een ronde eettafel haal je de natuur naar binnen

In de natuur vind je overal vloeiende lijnen. Een ronde eettafel voelt natuurlijker en daardoor vertrouwder aan dan een hoekig meubelstuk. Kies voor een eettafel van stoer eikenhout om je inrichting nog natuurlijker te maken. De nervenstructuur van het eikenhout oogt niet alleen natuurlijk, maar brengt ook rust in je interieur.

Efficient ruimtegebruik

Aan een ronde eettafel kun je meer mensen laten plaatsnemen dan aan een (even grote) rechthoekige tafel. Ook heb je rondom de eettafel bewegingsruimte, in tegenstelling tot bij een rechthoekige tafel die veelal tegen de muur staat. Met een ronde eettafel maak je efficiënter gebruik van je (beperkte) ruimte.

Iedereen kan er goed bij

Wanneer je aan een ronde eettafel eet, zet je het eten in het midden. Iedereen kan er makkelijk bij, waardoor je niet eindeloos de boter of de aardappelen hoeft door te geven.

Betere gesprekken

Al die voordelen van een ronde eettafel zijn leuk, maar het grootste winstpunt van een ronde tafel is dat je beter en makkelijker contact met elkaar maakt. Niet alleen met de persoon tegenover of naast je, maar met het hele gezelschap. Doordat iedereen elkaar kan aankijken, ontstaan betere en diepgaandere gesprekken.

Kies een ronde eettafel van topkwaliteit

Had jij écht alle voordelen nodig om overtuigd te raken? Of wist je al bij het tweede of derde puntje dat je een ronde eettafel wilt? Bij www.tafels99.nl kies je precies de eettafel die jij wilt. Ambachtelijk en handgemaakt, in eigen werkplaats en helemaal zoals jij het wilt: uit voorraad, of op maat gemaakt.