De toverlamp
Image default
Gezondheid

5 dingen die je moet weten over het invriezen van vet

Vet bevriezing, ook bekend als cryolipolyse, is een niet-chirurgische methode om vetophopingen te verminderen die gericht zijn op specifieke lichaamsdelen door gebruik te maken van koude temperaturen. De procedure is bedoeld om vetten of klonten te verwijderen die niet verdwijnen met lichaamsbeweging of een dieet. Zwaarlijvige mensen zijn er niet voor bedoeld. Het proces staat bekend als CoolSculpting en is door een patent beschermd. Meer informatie vindt je bij RB Clinics.

Waar op het lichaam werkt cryolipolyse het beste?

Cryolipolyse heeft groen licht gekregen van de Food and Drug Administration voor de behandeling van vetophopingen in de volgende gebieden: bovenarmen, onder de kin, binnen- en buitenkant van de dijen, buik, bovenrug (“brassiere rolls”), heup/flank (” love handles”), onderrug en onder de billen.

Hoe kunnen vetcellen worden gedood?

Volgens de ontdekking dat vetcellen kwetsbaarder zijn voor koude temperaturen dan andere cellen zoals huidcellen, werd de aanpak van vet bevriezing ontwikkeld. De ontstekingsreactie van het lichaam op de procedure leidt tot de dood van de vetcellen. Om de dode vetcellen en ander afval uit het lichaam te verwijderen, worden macrofagen, een soort witte bloedcel die een onderdeel is van het immuunsysteem, naar het beschadigde gebied geroepen. Welke negatieve gevolgen kunnen direct worden verwacht na cryolipolyse? Je kunt wat pijn ervaren op korte termijn voor de behandelde gebieden.

Roodheid, huid die tintelt of prikt

Gevoeligheid of gevoelloosheid van de huid, zwelling, blauwe plekken of verkleuring van de huid zijn deingen die kunnen optreden. Na de behandeling kunnen bijwerkingen enkele dagen tot enkele weken aanhouden. Neem een ​​pijnstiller zoals voorgeschreven door je arts als je pijn of ander ongemak ervaart.

Hoeveel sessies heb je normaal gesproken nodig?

Het kan zijn dat je maar één therapiesessie nodig hebt als je maar één lastige locatie hebt. Je kunt meer dan één probleemgebied hebben dat moet worden behandeld, of je kunt in een bepaalde regio meer dan één behandeling nodig hebben om de gewenste resultaten te krijgen. Samen zullen jij en je arts een strategie opstellen die je doelstellingen het beste bereikt en bepalen hoeveel therapiesessies je nodig hebt.