De toverlamp
Image default
Wijn

Wijnglazen maken jouw tafelsetting helemaal af

Wijnglazen kunnen sfeerbepalend zijn voor je tafelsetting. Als je van plan bent om een evenement te organiseren of een feestje thuis te geven, dan is het fijn om passende wijnglazen neer te zetten. Ze kunnen een bepaalde sfeer geven aan je evenement of tafelsetting. Samen kan je ervoor zorgen dat je tafelsetting compleet wordt met het juiste servies en toebehoren. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een tafelsetting maakt? Vooral bij een bruiloft etc. wil je het wel goed aanpakken. Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bedenk een thema voor je tafelsetting

Het is belangrijk om eerst een thema voor je tafelsetting te bedenken. Wat mag bijvoorbeeld het thema van je feest worden? Bij een bruiloft wil je misschien liever een romantische setting. Het is dan fijn als je hier ook echt voor kan kiezen. Romance wijnglazen geven bijvoorbeeld net dat romantische tintje. Of je wilt juist meer richting de vintage stijl. Denk aan klassiek servies in combinatie met oma’s wijnglazen. Aan de hand van een thema kan je bepalen welk soort wijnglas erbij past.

Kijk bij de wijnglazen naar het servies

Gebruik je een klassiek servies? Of ga je meer richting de moderne kant met je servies? Dit is belangrijk om te weten als je wijnglazen gaat matchen. Bij klassiek servies zet je natuurlijk niet moderne strakke wijnglazen neer. Maar als je wat modern servies hebt is het ook leuk om moderne wijnglazen te combineren. Het servies kan dus bepalend zijn voor de wijnglazen die je gaat combineren. Het is handig om hier een keuze in te maken. Het servies stem je natuurlijk af aan je thema.

Verschillende gangen? Combineer verschillende wijnen en glazen

Serveer je tijdens een chique diner meerdere gangen? Dan wil je misschien wijnen gaan matchen. Bijvoorbeeld een speciale wijn die past bij het voorgerecht. Tot een witte wijn bij vis en een dessert wijn bij het toetje. Bij de verschillende gangen kan het fijn zijn om ook verschillende wijnglazen neer te zetten. In ons assortiment verkopen we niet alleen rode wijnglazen, maar ook wit of dessert glazen. Deze kan je mooi bij je diner combineren.

https://www.rode-wijnglazenshop.nl/