De toverlamp
Image default
Mobiliteit

Welke klachten kunnen verholpen worden door het gebruik van een rollator

Niet voor iedereen is het bekend dat het hebben van de juiste rollator lichamelijke problemen kan voorkomen. Toch is het hebben van de juiste rollator erg belangrijk voor de lichamelijke en mentale gesteldheid. Daarom is het van belang de juiste keuze te maken 

De juiste houding 

Als een rollator juist is afgesteld op jouw lichaam, zal dit lichamelijke problemen voorkomen of zelfs verhelpen. De juiste houding aannemen is voor iedereen lastig, maar als je ouder wordt wordt het extra belangrijk dat je de juiste houding aanneemt tijdens het lopen. Dit kan rug en schouderklachten voorkomen omdat je rechtop loopt en een juiste houding aanneemt tijdens het lopen. Het lopen met een rollator kan zelfs gewrichtspijn verminderen zoals in de knieën, omdat er minder druk staat op de knieën en meer op de rollator zal u vrijwel direct verschil merken. Het is natuurlijk wel van het grootste belang dat de rollator juist is afgesteld op je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je een rollator koopt van een specialist. De rollators van Rollz worden in samenwerking met bewegingswetenschappers gemaakt voor een optimaal loopcomfort.

Mentale gesteldheid

Ook voor de mentale gesteldheid kan het bevorderlijk zijn om met een rollator te lopen. Je kan namelijk gemakkelijk lange afstanden afleggen omdat er minder druk op je lichaam staat. Er zijn verschillende rollators met bijvoorbeeld handige tassen, zodat je makkelijk boodschappen kan doen zonder veel te hoeven tillen. Voor de mentale gesteldheid is dit goed omdat je sneller naar buiten gaat zonder na te hoeven denken voor welke barrières je komt te staan. Barrières zijn er namelijk maar weinig. Lange afstanden lopen, drempels op en af, zware tassen tillen, dit is allemaal geen probleem meer wanneer je een fijne rollator hebt die afgesteld is op jouw levensstijl en lichaam.