De toverlamp
Image default
Winkelen

Wat is een pannenset inductie?

Een pannenset inductie is een uitbreiding van je keukenuitrusting die voornamelijk wordt gebruikt voor het koken op een inductiekookplaat. Het voordeel van een inductiepannenset is dat de koken temperatuur goed te regelen is. Inductiebeinvloedingspannen hebben daarnaast een extra voordelig: ze zijn sneller dan andere pannen, wat betekent dat je sneller kunt koken en minder energie verbruikt.

Om te zorgen dat je optimaal kunt genieten van koken met een inductiepannenset, is het belangrijk om te weten welke kenmerken je moet zoeken bij het uitzoeken van een geschikt product. Om je te helpen, volgt hieronder meer informatie over de verschillende soorten pannensets en wat erbij komt kijken bij het kiezen van een pannenset voor inductie.

Kies de juiste materialen

Bij het kiezen van een pannenset voor inductie is de materiaalkeuze heel belangrijk. Niet elk materiaal is geschikt voor koken op inductie, en het verkeerde materiaal kan je vaatwasser, oven of inductieplaat beschadigen.

Materialen die geschikt zijn voor inductie zijn onder andere: geëmailleerde gietijzer, aluminium, rvs, keramiek en glas. Geëmailleerd gietijzer produceert de meeste warmte, terwijl aluminium en roestvrij staal geen directe warmte en hitteproduceren, maar de warmte efficiënt overbrengen naar de voedsel. Om te vermijden dat het voedsel aan het pannenbodem blijven kleven, is het een goed idee om speciale coating te zoeken op je pannensets.

Kies de juiste omvang

De omvang van een pannenset varieert van 5-delig tot en met 20-delig. Wat de beste set of omvang is, hangt af van het soort etenswaren dat je kookt. Als je dagelijks veel verschillende gerechten maakt, is een grotere set aan te raden. Een kleine set van vijf pannen is echter geschikt om bijvoorbeeld een dagelijkse maaltijd te bereiden.

Het is ook belangrijk dat de set pannen die je kiest een goede stapelbaarheid heeft, zodat ze in de keuken gemakkelijk kunnen worden opgeborgen. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat sommige pannen te groot zijn voor gebruik op een kleine inductiekookplaat.

Aandacht voor de details

Let bij het kiezen van je pannenset ook op details zoals handvatten en deksels. Veel gietijzeren pannen hebben een speciale coating op de handvatten om te voorkomen dat ze te heet worden tijdens het kookproces.

Kijk ook naar de deksels die bij de pannenset worden geleverd. Potten met een afneembare deksel kunnen worden gebruikt om de inhoud zonder het deksel te verwijderen, wat de handigheid kan vergroten tijdens het koken.

Vergeet ook de garantie niet

Het bijhouden van een servicecontract kan een uitkomst bieden als er zich een probleem voordoet met je pannenset. Veel fabrikanten bieden garantie, zowel op materiaalfouten als op fabricagefouten. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je pannenset om het type garantie dat door de fabrikant wordt aangeboden te bepalen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar meer informatie over pannenset inductie informatie ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben hieronder verschillende tips gedeeld over welke kenmerken je moet zoeken bij het uitzoeken van een geschikte pannenset voor inductie, zodat je van je kookervaring kunt genieten.

.