De toverlamp
Image default
Gezondheid

Waar kan fysiotherapie goed voor zijn?

He, vervelend weer die pijn die terug is in je nek. De meeste mensen gaan niet voor elk klein dingetje of klacht naar de dokter, maar het is vaak wel beter om er naar te laten kijken op het moment dat er een bepaalde klacht steeds terug komt. Klachten zoals, vastzittende knopen die pijn doen in je nek, rug of schouders. Voor die bepaalde klachten kun je het beste fysiotherapie nemen. Vaak denken mensen dat het vanzelf weer overgaat en in de meeste gevallen gebeurt dit ook wel, maar mocht dit niet het geval zijn dan kun je het beste wel een fysio bezoeken. 

Waarom fysiotherapie belangrijk is.

Ben je een sporter? Of beweeg je veel voor je werk en heb je daarom een goed en fijn werkend lichaam nodig? Dan is het zeker vervelend wanneer je een blessure oploopt en daardoor je sport of werk niet meer kan uitvoeren. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij snel weer op de been komen en daarvoor kun je het beste fysiotherapie nemen. Door bepaalde oefeningen en massages kan een fysio je vaak veel sneller genezen en je ook weer sterker maken. Twijfel dus zeker niet op het moment dat je denkt fysiotherapie nodig te hebben. 

Kan ik zonder doktersverwijzing naar een fysiotherapeut? 

Tegenwoordig kun je voor veel klachten al terecht bij een fysio en hoef je daarvoor dus geen verwijzing te hebben. Je kunt een kijkje nemen op de website van Fysiocare, daar kun je makkelijk en snel een afspraak maken door in te loggen met je persoonlijke gegevens. In sommige gevallen kun je inderdaad wel beter eerst naar de dokter gaan, voor bijvoorbeeld bepaalde ziekte of chronische aandoeningen waarvoor je fysiotherapie moet volgen. In de meeste gevallen kan een dokter je dan helpen bij het herstel of het verbeteren van je lichaam.