De toverlamp
Image default
Woning en Tuin

Hoe bevestig je balken

Klussen en verbouwen wordt door veel mensen onderschat. Zij gaan ervan uit dat het dom werk is waar verder geen kennis bij komt kijken. Wat veel mensen niet weten is hoe belangrijk het is dat je goed bent in je vak en slim bent bij verbouwen. Je moet om kunnen gaan met verschillende materialen, verschillende soorten gereedschap en je moet al je kennis combineren om een gebouw overeind te houden. Vooral voor draagconstructies zal je je best moeten doen. Als je geen goede draagconstructie bouwt, loop je het risico dat de hele constructie instort, waarna je huis niet meer veilig of bewoonbaar is en je volledig opnieuw kan beginnen.

 

Allereerst moet je de juiste ondersteuning regelen voor de draagconstructie. Er zijn meerdere soorten balkdragers die je kan gebruiken in verschillende situaies. Regeldragers zijn balkdragers in de vorm van een u. Deze balkdragers bieden meer ondersteuning aan de zijkant van de balken, aangezien daar een strip uitsteekt die de balken ondersteunt. Als dit niet is wat je nodig hebt en je bijvoorbeeld meer ondersteuning onder je balk nodig hebt is een raveeldrager geschikter. Dit is een z-vormige balkdrager die een extra strip aan de onderkant bevat, waardoor er meer ondersteuning onder de balk wordt geboden. Als er niet speciaal meer ondersteuning nodig is, is het het best om een hoekanker te gebruiken. Deze balkdrager, in de vorm van een L, verbindt simpel twee balken op loodrechte wijze.

 

Na het uitzoeken van de geschikte balkdrager komt het volgende probleem. Welke schroeven moet je gebruiken in deze situatie? Er zijn bijzonder veel verschillende soorten schroeven, die niet altijd in elke situatie gebruikt kunnen worden. Voor deze balkconstructie is het mogelijk om een universeelschroef zonder schacht te gebruiken, aangezien deze eigenlijk te gebruiken zijn in elke situatie met elke constructie. Toch zou ik in deze situatie kiezen voor houtschroeven. Dit zijn speciaal ontwikkelde schroeven met eigenschappen voor het vastboren in hout. Deze zullen meer stevigheid bieden in een constructie die je graag stevig hebt.

 

https://www.bnvtools.nl/