De toverlamp
Image default
Aanbiedingen

Een zelfreinigende kattenbak die al het vuile werk voor u doet

Een zelfreinigende kattenbak die al het vuile werk voor u doet

Elke katteneigenaar zal je vertellen dat katten bijna perfect zijn. Het enige wat ze echt perfect zou maken is als ze hun eigen kattenbak zouden kunnen legen. Hoewel dat nooit zal gebeuren (ze zouden er zelfs niet mee instemmen als ze het konden), is er een oplossing: automatische kattenbakken die zichzelf schoonmaken.

Overwegingen bij de aanschaf van een zelfreinigende kattenbak

Zelfreinigende kattenbakken lijken vrij eenvoudig, maar er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u tot aankoop overgaat: functies, aansluitmogelijkheden en type aanbevolen kattenbakvulling.

  • Kenmerken. Zelfreinigende kattenbakken hebben verschillende functies. Er zijn basisversies die de kattenbakvulling gewoon in een afvallade scheppen tot zeer geavanceerde opties die scheppen, wassen, reinigen en afval doorspoelen. Sommige zijn ook verbonden met apps die u kunnen vertellen wanneer de afvallade vol is en u tips geven over het toiletgedrag en de gezondheidsstatus van uw kat. Als algemene regel geldt: hoe meer functies de machine heeft, hoe meer hij kost. Voordat je een keuze maakt, moet je nagaan welke functies je belangrijk vindt en hoeveel je wilt uitgeven.
  • Connectiviteit. De meeste automatische kattenbakken hebben alleen elektrische stroom nodig, terwijl andere op uw sanitairsysteem moeten worden aangesloten. Controleer voordat u een zelfreinigende kattenbak koopt de installatievereisten en zorg ervoor dat u de juiste installatie hebt en/of dat u bereid bent de kattenbak te installeren, indien nodig. Houd er rekening mee dat het type aansluiting ook beperkingen oplegt aan waar u de kattenbak kunt plaatsen. Als u de kattenbak niet in uw badkamer of wasruimte wilt hebben, zal een installatie waarvoor een leiding nodig is niet werken.
  • Type kattenbakvulling. Sommige zelfreinigende kattenbakken vereisen speciale kattenbakvulling, terwijl andere met verschillende opties werken. De Litter-Robot 4 is bijvoorbeeld compatibel met elk type kleistrooisel, terwijl de ScoopFree Covered Automatic Cat Litter Box alleen werkt met kristalstrooisel. De CatGenie A.I. Automatische Kattenbak gebruikt zelfs geen echte kattenbakvulling, maar wasbare korrels die speciaal voor deze machine zijn gemaakt. Als je een zelfreinigende kattenbak kiest, controleer dan welk type kattenbakvulling je nodig hebt en zorg ervoor dat je akkoord gaat met eventuele bijzonderheden voordat je hem koopt.

Veelgestelde vragen

Is het de moeite waard om een zelfreinigende kattenbak te kopen?

Als u het opscheppen van kattenbakvulling verafschuwt, is een goede zelfreinigende kattenbak  kattenbak absoluut de moeite waard. Ja, er zijn er die niet werken zoals geadverteerd, maar als je bereid bent een beetje extra geld uit te geven voor een kwaliteitskit, zul je er geen spijt van krijgen.

Waar gaat het afval heen in een zelfreinigende kattenbak?

Dat hangt af van het model. De meeste zelfreinigende kattenbakken hebben een afvallade onder de opening waar de kat binnenkomt. U vult de afvallade met een vuilniszak en als deze vol is, pakt u gewoon de zak op en vervangt u deze door een nieuwe.

Sommige gespecialiseerde automatische kattenbakken, zoals de CatGenie A.I. Automatic Cat Box, worden aangesloten op de riolering. Dit soort kattenbakken spoelen het afval door naar uw riolering of septische systeem, zodat u zich niet bezig hoeft te houden met het verwijderen en vervangen van afvalzakken.

Koop een grote kattenbak voor uw kat!