De toverlamp
Image default
Woningen

De veiligste manier om een groepenkast te vervangen

Schade, ouderdom, extra groepen of overbelasting, het kunnen allemaal redenen zijn om je groepenkast te vervangen. Er zijn op internet veel stappenplannen om je groepenkast te vervangen dus je zou ook wel denken dat het prima te doen is. Een groepenkast vervangen is niet te onderschatten en er kan dan ook veel mis gaan. Veel van die stappenplannen beschikken ook niet over de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen, deze worden hieronder wel toegelicht.

Een duidelijk schema maken

Tijdens werkzaamheden aan elektra zul je erachter komen dat er veel kabels in de muren lopen, kabels bij elektra componenten en meer. Ook zul je veel andere belangrijke punten tegen komen zoals stopcontacten. Het kan dan ook erg verstandig zijn om een overzichtelijk schema te maken met alle belangrijke punten erin zoals stopcontacten en kabels. Op deze manier zul je niet per ongeluk iets kapot maken.

Lees je goed in

Voordat je ergens aan gaat beginnen ga je natuurlijk op zoek naar een stappenplan, niet alleen een stappenplan is genoeg om werkzaamheden uit te voeren aan een groepenkast. Het kan erg handig zijn om meerdere stappenplannen te lezen en andere tips te lezen. Op deze manier kom je achter alle aandachtspunten en valkuilen. Achteraf zul je merken dat het een stuk makkelijker ging en je minder fouten hebt gemaakt.

Gebruik maken van gereedschap

Tijdens het vervangen van een groepenkast heb je natuurlijk ook gereedschap nodig en andere materialen. Alle materialen die je nodig hebt moet je van te voren al in huis hebben. Als je dit niet hebt dan kan het zo zijn dat je extra materialen nodig hebt en dit moet je dan kopen, dat is het probleem niet, het probleem hierbij is dat al het elektra open en bloot ligt. Maak ook gebruik van kwalitatief goed gereedschap.