Detoverlamp

De voordelen en nadelen van carbon kopen

Carbon kopen heeft zoals alles natuurlijk voordelen en nadelen. In dit artikel lees je alles over deze voor- en nadelen en kun je overwegen om carbon(weefsel) te kopen of om toch een ander materiaal aan te schaffen. 

De eigenschappen van carbon

De goede eigenschappen van carbon zijn onder andere dat er lichte en sterke weefsels van gemaakt kunnen worden. Deze weefsels zijn ook hittebestendig. Carbon komt ook voor in de vormen actieve kool, diamant en grafiet. Dus in zowel hele harde als hele zachte materialen. 

De nadelen van carbon

De grootste nadelen van carbonweefsels zijn de prijs en de klap op het milieu. Het maken van carbonweefsel kost heel veel energie en dat is ontzettend slecht voor het milieu. Ten opzichte van andere materialen is het ook erg duur om te maken. Daardoor wordt het voor de consument ook duurder om carbon te kopen. Deze nadelen kun je afzetten tegenover de voordelen.

 

Weefsels in alle soorten en maten

Een voordeel van carbon is dat er sterke weefsels van gemaakt kunnen worden in heel veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er weefsels die losser zijn en weefsels die strakker zijn. Losse weefsels zijn beter te vervormen. De twee soorten kunnen gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Ook zijn er verschillende patronen verkrijgbaar die enkel een decoratieve functie vervullen. Zo is er voor ieder wat wils.